Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak"

Zajednica branitelja HDZ-a protiv pomilovanja Perkovića i Mustača: Odbijamo da se oslobođenje Domovine svodi na djelo Udbe

Josip Perković i Zdravko Mustač
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
20.04.2022.
u 11:38

Istaknuli su da ne dovode u pitanje ničije zasluge u Domovinskom ratu, ali istodobno odlučno odbijaju da se neselektivnom glorifikacijom planski minoriziraju hrabrost i žrtva hrvatskih branitelja

Iz Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" u srijedu su poručili kako odbijaju da se suvremenu Hrvatsku i oslobođenje Domovine "svodi na djelo Udbe", usprotivivši se inicijativi da se pomiluju Josip Perković i Zdravko Mustač, osuđeni kao organizatori likvidacija hrvatskih političkih emigranata.

Priopćili su da je suvremena Hrvatska stvorena na temeljima Domovinskog rata, voljom hrvatskog naroda te, pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i ratnog ministra obrane Gojka Šuška, veličanstvenom pobjedom hrvatskih branitelja nad velikosrpskim agresorom.

Istaknuli su kako ne dovode u pitanje ničije zasluge u Domovinskom ratu i borbi za slobodu hrvatske države, ali istodobno odlučno odbijaju da se "njihovom neselektivnom glorifikacijom u biti planski minoriziraju hrabrost i žrtva hrvatskih branitelja te povijesna Tuđmanova i Šuškova uloga - svodeći suvremenu Hrvatsku i oslobođenje Domovine na 'djelo Udbe'".

Iz HDZ-ove Zajednice branitelja naveli su kako je očito riječ o politički motiviranoj inicijativi koja donosi podjele i nemir u hrvatskom društvu i među braniteljima te naglasili da se, za razliku od spomenutih osuđenih organizatora likvidacija emigranata za vrijeme komunističkog režima, oslobođenje od kaznenih djela zbog doprinosa u obrani nije tražilo ni za jednog branitelja, nego su im oduzimani činovi i odlikovanja.  

Samo stabilna Hrvatska može ići naprijed

Ovo bi stoga, poručili su, bio presedan koji dokazuje da postoje dvostruka mjerila prema sudionicima Domovinskog rata i hrvatskim braniteljima, koji dijeli branitelje na više i na manje zaslužne, na podobne i nepodobne.

- Doprinos Domovinskom ratu ne može nikoga abolirati ili unaprijed osloboditi od odgovornosti za kaznena djela, u ovom slučaju za zločine u komunističkim režimu koji su već dokazani ili one koji bi se u budućnosti mogli dokazati. U ovim teškim vremenima samo stabilna, sigurna i jaka Hrvatska može ići naprijed - zaključili su iz Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak".

Podsjećamo, jučer su i generali Ivan Tolj, Ivan Kapular, Andrija Hebrang, Žarko Tole i Ivica Primorac poručili da u vezi s postupkom kojim se traži pomilovanje za Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, vide stare, prokušane kosovsko-udbaške metode koje siju razdor i podjele u hrvatskome narodu.

- Za možebitne zasluge, kada su prešli na našu stranu, dobili su priznanja, odlikovanja i činove. Zanimljivo je i to da im, bez obzira na to što su osuđeni na doživotni zatvor, nisu oduzeta odlikovanja i činovi, a generalu Norcu, Glavašu i drugima jesu - navodi se u pismu generala.

Kažu i kako jedan od potpisnika zahtjeva za pomilovanjem "general Pavao Miljavac insinuira da je predsjednik Tuđman rekao da 'bez Perkovića ne bi bilo ni njega, ni HDZ-a, ni Hrvatske'. Dakle, hoće se reći da je Perković, Kos i Udba zaslužnija za državu i od Tuđmana, i od branitelja i od hrvatskoga naroda", zaključili su.

VIDEO Tomo Medved o pomilovanju Perkovića i Mustača: "Cijeli je taj postupak kreiran politički"

Komentara 4

MG
milerazbojnik@gmail.com
11:54 20.04.2022.

ma ovo što nobilo pokušava progurat pod krinkom milosrđa je zamka i čisto ludilo ili ti bezumlje .pomilovat s predsjednikom osuđene za zločin .koliko god pametan bio nije uvidio jednu stvar s tim svaki bi imao pravo isto tražit dat da ga se pomiluje i zaborave ratne strahote koje je srbojugoslavenska armada učinila tu kod nas . i na kraju milosrđe moš si mislit sad odjedanput .ja velim veliki meštar nobilo i kompanija se bi pobrinuli za svoje a druge ko šljivi i narugali zakonu

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
13:27 20.04.2022.

Zajednica branitelja HDZ-a za pomilovanje hrvatskih nevinih vitezova Perkovića i Mustača: Sanjamo da se oslobođenje balkanske i pokradene Domovine svodi i na djelo Udbe koja je savjesno eliminirala pravi hrvatski sljam i bagru.

DU
Deleted user
11:47 20.04.2022.

Izgleda da se HR se cijelo vrijeme bori sama sa sobom. To je borba bez pobjednika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije