Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
volim matematiku

Ministarstvo izložbu preporučilo djeci u vrtićima i učenicima

15.11.2014., Zagreb - Limaci GNK Dinama na izlozbi Volim matematiku u Klovicevim dvorima.
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
19.12.2014.
u 06:00

U Agenciji za odgoj i obrazovanje ocjenjuju da izložba razvija kreativnost

Interaktivna izložba Volim matematiku, koja više od mjesec dana ruši sve rekorde posjećenosti, dobila je još jedno priznanje.

Agencija za odgoj i obrazovanje ocijenila ju je izuzetno zanimljivom, poučnom i usmjerenom na razvijanje kreativnosti predškolske djece i učenika osnovnih te srednjih škola. A slijedom takve ocjene Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i samo je preporučilo izložbu Volim matematiku, koja se u Klovićevim dvorima u Zagrebu održava u organizaciji Večernjeg lista i časopisa Radost, za razgledavanje vrtićima i školama.

Računala, animacije...

Izložbu je do sada razgledalo više od deset tisuća ljudi. A s obzirom na brojne najave posjetitelja već idućeg vikenda, a najkasnije za desetak dana, za očekivati je da će se broj posjetitelja koji su razgledali ovu edukativnu izložbu popeti na čak 15.000. Među brojnim posjetiteljima upravo su školarci najčešći i najvjerniji gosti izložbe. Što i ne čudi s obzirom na to da su ovoj izložbi, koja je u Zagreb došla iz Državnog muzeja Lihtenštajna, predstavljeni odabrani sadržaji školske matematike. Formule su izbjegnute što je moguće više, a posjetiteljima se nudi matematika s razumijevanjem uz pomoć brojnih fizičkih modela, računalnih grafika i animacija, slika s matematičkim motivima...

Učenje treba biti igra

Izložbu je nedavno razgledao i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar koji se oduševio. Tada je poručio i kako uvijek ponavlja da bi učenje trebalo biti igra te kako izložba Volim matematiku upravo dokazuje da je to i moguće.

Izložba se inače sastoji od sto fizičkih modela i prikazuje odabrani sadržaj školske matematike u sedam tematskih cjelina. Posebna je jer nizom samostalnih aktivnosti budi znatiželju, potiče na razmišljanje te širi vidike učenika i studenata. No kao što je prikladna za učenike, zanimljiva je i odraslima koji na ovoj izložbi mogu upotpuniti svoje znanje o matematici i zavoljeti je. Izložba se u Klovićevim dvorima može razgledati do 15. ožujka, a cijena ulaznice je 20 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije