Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oduševio u splitu

Ministar prometa Hajdaš Dončić doktorirao na temu turizma

siniša hajdaš dončić,doktorat (1)
Foto: Ivana Ivanović/PIXELL
1/5
08.05.2012.
u 14:35

Doktorski studij koji košta gotovo 80 tisuća kuna platio mu je fakultet Utilus na kojem je predavač. Dio iznosa kompenzirao je predavanjima.

Siniša Hajdaš Dončić, 38-godišnji (najmlađi) ministar prometa, infrastrukture i pomorstva uspješno je javno obranio na Ekonomskom fakultetu u Splitu doktorsku disertaciju "Turistički klaster kao model endogenog lokalnog razvoja" i stekao titulu doktora društvenih znanosti, polje ekonomija, grane trgovina i turizam.

- U svom znanstvenom radu bavio sam se regionalnim razvojem, umrežavanjem malih i srednjiih poduzetnika. U odabiru doktorskog studija, vidio sam da se prof.dr.sc. Lidija Petrić sa Ekonomskog fakulteta bavi istim stvarima pa sam odlučio studij upisati u Splitu, koji je uostalom i lijep grad. Splitski Ekonomski fakultet jedan je od boljih regionalnih fakulteta na kojem postoji jaka katedra, odgovorio je ministar Hajdaš Dončić na upit kako to da se nije odlučio za Zagreb.

Doktorski studij koji košta gotovo 80 tisuća kuna platio mu je fakultet Utilus na kojem je predavač. Dio iznosa kompenzirao je predavanjima.

Ministar prometa Hajdaš Dončić koji već 10 godina predaje na visokim poslovnim školama, ističe da je prekinuo predavanja i bavi se isključivo ministarskim poslom. Kad mu prođe mandat, vjerojatno će se vratiti znanstvenom radu.

Četiri profesora, doktori znanosti Maja Fredotović, Lidija Petrić, Mato Bartolucci i Željko Mrnjavac za doktorsku disertaciju mladog ministra istaknuli su kako je od iznimne koristi nositeljima turističke politike te kako je empirijskim i teorijskim istraživanjima dao izvorni i originalni znanstveni doprinos. Disertaciju je branio 50-ak minuta i gotovo isto toliko odgovarao na brojna pitanja. Držao se sigurno i samouvjereno, izlagao sistematično.

- Samim tim što ovdje branim doktorat pokazujem da nastojim da se u Hrvatskoj regije razvijaju. Nije dobro dirigirati odozgo! Problem je što je Hrvatska još uvijek jako centralizirana, od 100 kuna 93 ostaju u Zagrebu. Potrebna nam je generalna decentralizacija, kazao je ministar Siniša Hajdaš Dončić.

Svoju doktorsku disertaciju vezanu za turizam već je dao resornom ministru Veljku Ostojiću s kojim svakodnevno komunicira. Mogla bi mu poslužiti za nove poteze i mjere u našoj turističkoj branši. Jer, znanstvenik Hajdaš Dončić tvrdi kako je lokalna zajednica vrlo bitna i kako lokalna aktiva definira turistički proizvod. Turistički klaster doprinosi održivosti, razvoju lokalne zajednice i konkurentnosti.

Komentara 28

ČR
črnimaček
18:50 08.05.2012.

doktor ko z repe bat

SO
Somelier
15:10 08.05.2012.

Da se čovijek ispovrača. Fakultet plaća za njega a on kompenzira. Sve lopov do lopova. A kakav je to čovijek ili mudo koji uzima ženino prezime. Cijenim žene a pogotovu svoju i praktično se nikada ne svađamo jer se razumijemo a biti papčina i uzeti njezino prezime; E to ne ide.

AU
aurelia
15:28 08.05.2012.

Sigurno je uzeo dan godišnjeg odmora,nije on to za vrijeme radnog vremena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije