Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tribina u osijeku

Ministar Mrsić: Mirovine će se isplaćivati na vrijeme!

Mirando Mrsić osijek (1)
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
23.09.2013.
u 12:58

Smatra da su mirovine izuzetno male te da im je stalo da se one isplaćuju na vrijeme.

– Mirovine će se isplaćivati na vrijeme, a umirovljenike ne treba strašiti zbog političkih razloga – poručio je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić u Osijeku na novinarsko pitanje je li upitna isplata mirovina od kada je kreditni rejting Hrvatske "u smeću". Smatra da su mirovine izuzetno male te kako im je stalo da se one isplaćuju na vrijeme.

– Odmrznuli smo mirovine i ove smo ih godine počeli usklađivati, a na tome ćemo raditi i iduće godine – dodao je. Njegova turneja po Hrvatskoj, kako bi sa sindikatima i poslodavcima uskladili želje i potrebe novoga Zakona o radu, stigla je u drugu fazu. Slijedom toga donesen je iskaz o procjeni učinaka samoga zakona gdje su pobrojeni svi oni instituti za koje smatra da bi ih se trebalo promijeniti.

– Taj će iskaz biti objavljen na web-stranicama Ministarstva rada. Sada je ovo druga faza, izrada normativnog rješenja jer Zakon o radu ide primarno s tim da se osigura sigurnost radnika te da radnici u Hrvatskoj budu zaštićeni – iznio je ministar Mrsić na javnoj tribini u Osijeku gdje se govorilo o prijedlozima za izradu novog Zakona o mirovinskom osiguranju i Nacrtu prijedloga zakona o zaštiti na radu te Nacrtu prijedloga iskaza o procjeni učinaka Prijedloga zakona o radu te u vezi s tim i Nacrtu prijedloga iskaza o procjeni učinaka prijedloga Zakona o potporama za očuvanje radnih mjesta.  

>> Povlaštene mirovine: Rezanjem od 10% uštedjelo bi se 780 milijuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije