Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milan Kujundžić

Ministar priznao: I ja sam imao rak koji sam dobio od rendgenske cijevi

Milan Kujundžić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/3
24.11.2017.
u 13:40

Kad pacijentu kažem kako ima rak, uvijek kažem – nemojte kloniti duhom. Ako vaš duh ne klone, vi ćete pobijediti bolest, poručuje ministar zdravstva

Ministar zdravstva Milan Kujundžić na konferenciji 'Fight&Win – Kako se oduprijeti raku?' koja je jučer održana u amfiteatru Sveučilišta u Dubrovniku, otkrio jer kako je i sam imao rak.

– Osobno sam prebolio rak jer moj posao je svaki dan biti uz rendgensku cijev kako bih liječio pacijente zračeći se. Tako sam i sam dobio rak koji je operiran – priznao je ministar Kujundžić i poručio svima oboljelima od raka da ne klonu duhom kada doznaju za tešku bolest, piše Dubrovački dnevnik.

– Kad pacijentu kažem da ima rak, uvijek kažem – nemojte kloniti duhom. Ako vaš duh ne klone, vi ćete pobijediti bolest. Ako vaš duh klone, ma kako po našim kliničkim parametrima bila dobra dijagnoza, nećete pobijediti bolest. I uistinu, nakon nekoliko godina, ponekad vidite kako oni kojima ste davali relativno lošu prognozu, dolaze na kontrolu zdravi i nasmijani. I obratno. To je jedina poruka – ne klonite duhom, rak se može pobijediti. Druga poruka je također vrlo važna. Dakle, svi mi često mislimo kako se to događa nekome drugome, a svi smo mi taj drugi – rekao je Kujundžić.

Istaknuo je kako je u Hrvatskoj za tri karcinoma organiziran screening kako bi se otkrili u ranoj fazi, i to za karcinom dojke, debelog crijeva i cerviksa.

– U pripremi imamo još dva screeninga zbog izrazito visoke pojavnosti. Pripremamo pretrage gdje ćemo pozivati ljude koji će moći besplatno dobiti pregled, pod sumnjom na rak prostate i pluća – rekao je ministar.

Pogledajte i galeriju najčešćih simptoma raka koje ne smijete ignorirati

Milan Kujundžić
1/8

Komentara 10

Avatar siva_sova
siva_sova
14:52 24.11.2017.

ministar se sramoti iz dana u dan...

TH
than
15:01 24.11.2017.

Ne shvacam poantu teksta. Imao je rak i sto sada ? Kamo srece da su svi tumori tako lako izljecivi.

Avatar anlaser
anlaser
08:30 25.11.2017.

Od rendgenske cijevi kažeš a ja mislio da se rak liječi zračenjem.Sigurno nije od kave ,alkohola ,duhana ,ili nekih drugih pesticida i otrova što se stavljaju u hranu ili sredstava za pranje i čišćenje ? Zaista ti nije mjesto u javnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije