Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o predstečajnim nagodbama

Ministar Linić: U 15 mjeseci spašeno je 40.000 radnih mjesta

Konferencija Lidera
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/4
09.04.2014.
u 13:33

Linić je rekao da se Vlada odlučila na taj model zbog neefikasnih stečajeva, koji traju i do 15 godina, a nakon kojih se naplaćuje, prema studiji Svjetske banke, samo 30 posto potraživanja

Ministar financija Slavko Linić na konferenciji tjednika Lider o predstečajnim nagodbama pohvalio je uvođenje nagodbi, a što je vidljivo kroz postignute rezultate.

– U 15 mjeseci spašeno je 40.000 radnih mjesta. Ima i mnogo otpora i onih koji bi rado kriminalizirati ovu mjeru, ali svi relevantni stručnjaci poručuju da treba nastaviti – rekao je Linić.

Napomenuo je da je tijekom 2011. godine bilo po 400 milijuna kuna u blokadi svakog mjeseca, početkom 2012. preko 54.000 tvrtki bilo je u blokadi, a nepodmirenih obveza 41,7 milijardi kuna. Krajem ožujka ove godine taj je iznos pao na 32,9 milijardi kuna.

Linić je rekao da se Vlada odlučila na taj model zbog neefikasnih stečajeva, koji traju i do 15 godina, a nakon kojih se naplaćuje, prema studiji Svjetske banke, samo 30 posto potraživanja. Osim toga, dodao je, i MMF i Europska Komisija pozitivno su ocijenili taj rad.

Zamjenik ministra financija Boris Lalovac nadovezao se je kako prije predstečajeva pravni sustav uopće nije funkcionirao i kako ga nitko nije poštovao, a kako niti država nije mogla očekivati investicije ako se ne riješi problem neplaćenih računa između domaćih poduzetnika.

Foto: Daniel Kasap/Pixsell

(Foto: Daniel Kasap/PIXSELL)

>> Kolakušić: Nemam se namjeru politički angažirati

>> Nakon predstečajne nagodbe bankari ne daju zajmove

Komentara 75

SE
sestrićna
13:41 09.04.2014.

:)) koje perverzije ovaj priča..ali je "zaboravio" naglasiti kliko stotina milijuna je oprostio partijskim poduzetnicima te koliko je za to iznosila njegova provizija..a sve to ide iz državnog proračuna tj iz naših džepova..

AL
Alberti
13:42 09.04.2014.

Uskoro ce i on sa Sanaderom igrati sah, meni se cini.

Avatar Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
13:44 09.04.2014.

šuplje priče u koje više ni mala djeca ne vjeruju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije