Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UČITELJI NEZADOVOLJNI KOEFICIJENTIMA

Ministar Fuchs odgovorio sindikatima: "Ne razumijem čemu prosvjedi"

Zagreb: Izjava Radovana Fuchsa nakon sjednice Vlade RH
Davorin Visnjic/PIXSELL
02.02.2024.
u 15:13

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja i školski sindikat danas su na presici najavili prosvjed za idući petak.

Danas su čelnici sindikata Preporoda i Nezavisnih sindikata visokog obrazovanja i znanosti objavili organiziranje prosvjeda 9. veljače. Nezadovoljni su uredbom o koeficijentima sindikat te na Markovom trgu organiziraju prosvjed. Svoj komentar na njihove današnje izjave na konferenciji za medije dao je u Dubrovniku ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

"Još uvijek razgovaramo i ne razumijem prosvjede zbog prosvjeda. Primili smo niz komentara na uredbu o koeficijentima i sve sa dužnom pažnjom analiziramo i sve što bude moguće na najbolji mogući način pretočit ćemo u završnu verziju", rekao je.

Dodao je i kako ne vidim razloge za prosvjede prije reda i vremena.

VEZANI ČLANCI: 

"Budite uvjereni da Ministarstvo itekako osluškuje sve komentare i da će na najbolji mogući način raditi u smislu zaštite digniteta i priznanju svih učitelja u Hrvatskoj, jer su nam učitelji temelj cijele vertikale obrazovanja i nećemo napraviti nešto što neće biti u njihovom interesu", istaknuo je Fuchs.

Rekao je i kako se nada da pritisaka neće biti i da će u konačnici najveći dio biti zadovoljan.

VIDEO: Njemački javni prijevoz prosvjeduje

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije