Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kratka kampanja

Ministar Ćorić i Dario Hrebak o mogućoj koaliciji

Foto: PIXSELL
1/4
15.05.2020.
u 19:43

Ne zanimaju me fotelje, ne zanimaju me mandati, mene zanima transparentnost pa ako je HDZ za to, u redu - ističe Hrebak

Grad Bjelovar posjetio je HDZ-ov ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić kako bi označio početak projekta aglomeracije prema Klokočevcu i Rovišću koja je najavljena već davnih dana, a s obzirom da će se uskoro održati parlamentarni izbori, prisutni su komentirali moguće koalicije stranaka, točnije u ovom slučaju HSLS-a na čelu s predsjednikom Dariom Hrebakom i HDZ-a.

Podsjetimo, u Gradu Bjelovaru vladajuću koaliciju čine HSLS i HDZ, pa su pitanja upućena u tom smjeru sasvim logična. Tako je potpisivanje ugovora za aglomeraciju bilo i glavno pitanje, odnosno je li potpisivanje ugovora i početak nove suradnje – točnije koalicije HSLS-a i HDZ-a?

- Ovaj projekt je odrađen u zadanom roku, bez obzira na izbore. Inače, HSLS razgovara sa svima s kojima je to prirodno, ne populistima i radikalima. Mi pripadamo liberalnim strankama, međutim one su rasute i tu nema pomaka. Razgovaramo i s Pametno, s Čačićem, s Posavcem. Razgovaramo naravno i s našim partnerima iz HDZ-a, jer je naša suradnja uvijek korektna. Ne zanimaju me fotelje, ne zanimaju me mandati, mene zanima transparentnost pa ako je HDZ za to, u redu - ističe Hrebak i dodaje da mu je važno transparentno trošenje javnog novca po uzoru na Bjelovar.

Činjenica je da kampanja vrlo kratka, objašnjava Hrebak, što neće pružiti prostor malim strankama što govori da se liberali hitno moraju ujediniti.

- Vrlo brzo morat ćemo sakupiti liste. Gledam što je najbolje za našu stranku, ali još mi je bitnija transparentnost. Bitno mi je da mi isporučimo, ako smo obećali transparentost i smanjenje prireza, mi smo to i isporučili. Ne želim priče - tvrdi Hrebak.

Kad je riječ o koaliciji, Hrebak poručuje da se stalno razgovara, te otkriva da su već neke sastavljene koalicije razgovarale s njim, ali da je riječ o bilateralnim sastancima, ništa konkretno. Na pitanje vezano za ankete koje pokazuju da HSLS ne stoji sjajno, Hrebak je odgovorio da je to točno, ali da treba vidjeti kako HSLS stoji u II. izbornoj jedinici.

– Nije tajna. U II. izbornoj jedinici, osvojio sam preferencijalni broj glasova kada nisam bio gradonačelnik. Imam veliku podršku građana na području Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije i vrlo vjerojatno je to razlog zašto razgovaramo sa cijelim setom stranaka jer smo svima prihvatljivi - naglašava Hrebak i dodaje da je HSLS neutralna stranka koja ima ciljeve za koje se zalaže, a to su transparentnost, manji porezi i manje birokracije.

Pitanja nisu zaobišla niti ministra Ćorića koji je potvrdio dobru suradnju svog ministarstva i Grada Bjelovara.

- Što se tiče gospodina Hrebaka, mislim da je u kontekstu jedinica lokalne samouprave iskoračio u pozitivnom smjeru i držim da jedna takva suradnja za obje strane ne bi bila loš izbor, međutim, ja o tome nemam saznanja jer nisam član predsjedništva HDZ-a -objasnio je ministar Ćorić.

Izjava da HDZ koristi pozitivan val koji uživa stranka kako bi održao izbore sada, a ne na jesen, Ćorić nije htio niti komentirati tvrdeći da izjave gospodina Nikole Grmoje nema smisla komentirati, nazvaći članove MOSTA bombarderima.

- S obzirom da je riječ od 2020. godina to je redovito održavanje izbore i koji god datum izabere predsjednik Milanović, mi ćemo se prilagoditi. Neke teze da se radi o izborima HDZ-a i korištenja koronavirusa. Mi smo učinili sve da ta kriza Hrvatsku pogodi što je manje moguće. Kad je riječ o našim rezultatima tijekom mandata, oni su jasno predstavljeni javnosti kada god je to trebalo, od rasta gospodarstva, smanjenja javnog duga, stabilizacije javnih financija, rasta prosječnih i minimalnih plaća i općenito rasta naše zemlje. Držimo da su naši rezulatati dobri. - izjavio je Ćorić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije