Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministar Butković: 'Koronavirus za sada nije usporio gradnju Pelješkog mosta'

Ugovor za izgradnju mosta kopno-Pelješac s pristupnim cestama, vrijedan 2,08 milijardi kuna (bez PDV-a) potpisan je u travnju prošle godine između predstavnika Hrvatskih cesta (HC) i kineskog konzorcija China Road and Bridge Corporation.
14. veljače 2020. u 14:11 2 komentara 1016 prikaza
pelješki most
Foto: Screenshot

Kineski partner na izgradnji Pelješkog mosta nije zatražio produljenje roka za izvođenje radova zbog eventualnih poteškoća uzrokovanih koronavirusom, rekao je u petak ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Na novinarsko pitanje o eventualnim problemima zbog koronavirusa, odnosno kineskim radnicima na Pelješkom mostu, kazao je da trenutno nema nikakvog zahtjeva kineskog izvođača za produljenjem roka.

Pelješki most 500 kineskih radnika na gradilištu Raste strah od zaraze: Hoće li koronavirus usporiti Pelješki most?

"Međutim, postoji informacija da tvornica u kojoj se proizvode čelične konstrukcije trenutno ne radi zbog koronavirusa, ali Hrvatske ceste prate situaciju. Vidjet ćemo, ako dođe do bilo kakvog prolongiranja roka na Pelješkom mostu, izvijestit ćemo javnost. U ovom trenutku nemamo nikakav zahtjev za produljenje roka," rekao je Butković, koji je nazočio potpisivanju ugovora za izvođenje radova u okviru projekta "Unaprjeđenje infrastrukture luke Rijeka - Terminal za rasute terete Bakar".

Ugovor za izgradnju mosta kopno-Pelješac s pristupnim cestama, vrijedan 2,08 milijardi kuna (bez PDV-a) potpisan je u travnju prošle godine između predstavnika Hrvatskih cesta (HC) i kineskog konzorcija China Road and Bridge Corporation, a 85 posto prihvatljivih troškova financira se iz EU sredstava.

koronavirus EPIDEMIJA Skočio broj slučajeva zaraženih i umrlih od koronavirusa u Kini

Predviđeni rok za izvođenje radova na sve četiri faze projekta cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom je 33 mjeseca od dana uvođenja izvođača u posao, dok je referentan rok Hrvatskim cestama za završetak svih radova 31. siječnja 2022. godine.

Na Papuku pronađena dva smrznuta tijela
NEZAPAMĆENA TUGA
Detalji tragedije na Papuku: Smrznuti muškarci nosili su tenisice i bili bez jakni
Priprema vozila za zimu
ZIMSKA NJEGA
Posvećujemo li svojim vozilima zimi dovoljno pažnje
  • Vlaskoulicanec:

    A zakaj bi trebalo? Pa mi smo u Hrvatskoj a ne u Kini. I prestanite sa tom besmislenom kampanjom oko tog nesretnog virusa: svaka epidemija gripe u Hrvatskoj prouzrokuje proporcionalno gledano više mrtvih. Kina ima 321 puta više stanovnika od ... prikaži još!d Hrvatske a samo u Hrvatskoj ima godišnje oko 500 umrlih pacijenata. Prevedeno u svijet brojki, u Kini treba od korona virusa umrijeti oko 160.000 ljudi da smrtnost bude jednaka smrtnosti od gripe u Hrvatskoj... U ovome trenutku umrlih je 1300 (i opet prevedeno u svijet brojki: to je kao da u Hrvatskoj od gripe umru 4 pacijetna u godini dana ). Nekome je jako stalo da se ta panika oko korona virusa širi jer bu tak dobro zaradil. Pametnome dosta!

  • midea:

    kinez i kada malo uspori tri puta je brži od balkanca !