Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.08.2017. u 18:12

Novosti iz proračuna Republike Hrvatske dobivaju 4,5 milijuna kuna godišnje, odnosno taj novac preko Plenkovićeve Vlade izbijaju iz džepova poreznih obveznika...

Novosti su portal Srpskog narodnog vijeća s dugovječnim saborskim zastupnikom, danas članom vladajuće koalicije, Miloradom Pupovcem na čelu. Novosti ističu kako su tjednik i portal nacionalnih manjina, iako su teme koje prevladavaju na portalu i u tjedniku marksističke, antikapitalističke s konstantnom dozom jugonostalgije, kao da su manjine u Hrvatskoj, eto, samo socijalistički i antitržišno orijentirane.

Novosti iz proračuna Republike Hrvatske dobivaju 4,5 milijuna kuna godišnje, odnosno 4,5 milijuna kuna preko Plenkovićeve Vlade izbijaju iz džepova poreznih obveznika. Novu buru podigle su u javnosti nakon što su se ovaj tjedan okomile na Udrugu poreznih obveznika Lipa, što je ironično jer se financiraju upravo novcem poreznih obveznika koji Lipu podržavaju i zbog kojih ta udruga postoji…

Nekoliko puta pisao sam o toj nevjerojatnoj mreži koju je Pupovac ispleo sa svim dosadašnjim vladama preko tjednika Novosti. Pupovac je od Plenkovića kao miraz za ulazak u brak s K + koalicijom dobio predsjedanje saborskim Odborom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, koji je u sprezi sa Savjetom za nacionalne manjine koji, u konačnici, raspoređuje novac tjedniku Novosti kojima je isti taj Pupovac vlasnik. I tako Pupovac godinama preko leđa srpske nacionalne manjine, novcem poreznih obveznika, konstantnim odlascima po savjete u Beograd četničkim vojvodama koji su se zalagali za „vekovnu granicu“ Karlobag- Ogulin – Karlovac – Virovitica i nikada se toga nisu odrekli te potpirivanjem strasti i međunacionalne mržnje stvara podjele u hrvatskom društvu.

Pupovcu i Novostima zasmetala je pojava premijera Oreškovića, ministra Marića koji je tada još radio po nalogu Oreškovićeve liberalne i protržišne politike te ministra Hasanbegovića koji je pokušao srezati financiranje takvim ideološki opredijeljenim medijima.

No Pupovac je i njih preživio i Orešković je prošlost, dok je Hasanbegović uspio uzvratiti „skidanjem“ Tita s najljepšeg zagrebačkog trga, što je jako dobro zasvrbjelo uhljebe i etno-socijalističke biznismene iz Pupovčevih Novosti.

Lipu su napali traljavo. Zabili su si autogol jer su to učinili na proziran način koji je Lipa opovrgnula priopćenjem.

Naime, u tekstu „Lipino crnilo“ Novosti su napisale da je Lipa lažirala online i offline potpise protiv poreza na nekretnine upisavši lažna imena i prezimena potpisnika, a Lipa je objasnila da je to bilo moguće izvesti samo na dva načina jer samo Udruga ima mogućnost uvida punih imena i prezimena. Iz Novosti su ili a) sami upisali lažna imena na inicijativu ili b) hakirali bazu, što je također moguće jer je Lipa prijavila pad sustava.

No Novosti za to sigurno neće odgovarati jer Plenkoviću treba Pupovac za klimavu većinu koju s njim tvori, a prijeko mu je potrebna i svaka podrška za novi nepotrebni porez. Novosti su se u kampanju za spašavanje poreza na nekretnine uključile kao i mnogi drugi mediji. I tako su porezni obveznici i dalje osuđeni izdvajati svoj novac za tekstove koji konstantno blate Hrvatsku, uz laži i obmane o porastu „neoliberalnog kapitalizma“, ustaštva i fašizma te slave diktatorske i zločinačke režime pod mantrom antifašizma. 

Novosti su zaista jedan od problema današnjeg društva, a Pupovac svojom mrežom koju je godinama pleo šteti ponajprije srpskoj nacionalnoj manjini u Hrvatskoj, sâm izaziva malobrojne i nebitne pobornike ustaškog režima da mu tjeraju kontru te svakodnevno živi na teret običnog, poštenog i radišnog poreznog obveznika za kojeg se Udruga Lipa zalaže.

Hoćemo li se ikada riješiti kočničara reformi nužnih za oporavak gospodarstva i ostanak mladih u Hrvatskoj? Prijeko nam je potrebna opcija ili platforma koja će staviti interes građana ispred uhljebljivanja i osiguravanja glasova na izborima… Postoji li to u Hrvatskoj?

Komentara 69

EL
EldersRealm
18:35 19.08.2017.

Ovaj novinar nece dugo raditi u VL. Potpuno je krivo "nastrojen". Ovakvi tekstovi se u VL pojavljuju jednom u mjesec dana, ali odmah uslijedi kontra lijevo-liberalnih fasista i Pupovcevih cetnika s morem tekstova o ustasizaciji Hrvatske. Pisati istinu u danasnje vrijeme znaci natovariti si medijski linc za vrat. Nadam se da je novinar na to spreman.

DU
Deleted user
18:30 19.08.2017.

Novinar piše što narod misli ! Šta se dešava sa uredništvom VL ?

Avatar Musashi
Musashi
18:28 19.08.2017.

Ništa novo, imali su oni prije više od 100 godina u Hrvatskoj svoje novine "Srbobran" i u njima su najavili što slijedi. „..Hrvati dakle nisu ni pleme ni posebna narodnost. Oni se nalaze na prelazu iz plemena u narodnost, ali bez nade da će sačinjavati ikada posebnu narodnost. Dakle do (identitetskog) nestanka jednoga od ta dva naroda (stranke). Stojanović nije nimalo sumnjao da će u toj beskompromisnoj borbi Hrvati „podleći“, a da će Srbi biti pobjednici, jer im to garantira i „proces opšte evolucije“, „prirodna životna snaga“ te konačno „nadmoćnost na bojnom polju“. S druge strane, tvrdio je da Hrvati „nemaju jezika, običaja ni zajedničkog života“, kao ni „svijesti o zajedničkoj pripadnosti“ te da „u tuđim slugama gledaju ideal pa će i sami postati sluge“. Stojanović je kasnije zdušno sudjelovao u stvaranju jugoslavenske države i nacije, pa s dosta sigurnosti možemo predmnijevati kako je cijeli jugoslavenski pothvat razumijevao kao „istragu“ Hrvata u „proširenoj otadžbini“. ...Ta se borba mora voditi do istrage naše ili vaše. Jedna stranka mora podleći. Da li će to biti Hrvati, garantuje nam njihova manjina, geografski položaj, okolnost, što žive svuda pomešani sa Srbima, i proces opšte evolucije, po kome ideja Srpstva znaci napredak..“ Posrbljavanje Hrvata dakle po Stojanoviću nije dovoljno, i po njemu Hrvati moraju u potpunosti nestati jer je to "evolucijski neizbježno". U časopisu Srbobranu br. 168 i 169 od 22. i 23. 08. 1902. g.,koji je također glasilo njihove stranke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije