Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17.06.2017. u 17:51

Ralje socijalizma u kojima smo i u 2017., koče svaku zdravu reformu te u prvi plan guraju sindikate i razno-razne lažne borce za radnička i ljudska prava.

"Ako referendum o preimenovanju trga doista prođe, to će biti posljednji čavao u lijes hrvatskom antifašizmu, kojeg podržavamo s figom u džepu. Tolika se buka diže oko Trga, a on je jedina poveznica Zagreba s antifašizmom", rekao je docent Hrvoje Klasić s Filozofskog fakulteta u Zagrebu nakon što je zagrebački gradonačelnik najavio referendum o promjeni naziva Trga maršala Tita.

I Klasić je, u jednu ruku, u pravu. Potencijalna promjena imena tog Trga zaista bi bila jedan od posljednjih čavala u lijesu antifašizma, ali ne antifašizma kao takvog, nego hrvatskog antifašizma koji je u svom obliku obična floskula. Klasićeva teza kako je „on jedina poveznica Zagreba s antifašizmom“, odaje svu šupljinu i ideološku zaslijepljenost te crvene bulumente koja godinama siše novac poreznih obveznika pod mantrom antifašizma. 

Upravo to što on ime jednog diktatora smatra jedinom poveznicom s antifašizmom, daje pravu sliku koliko je takav antifašizam u 2017. (ne)potreban i vrijedan Republici Hrvatskoj. Dovoljno je sagledati činjenicu da ponovno isti pobornici totalitarizma i komunizma pripremaju dernek za Dan antifašističke borbe i obranu svog Velikog vođe pod kojim su takvi kao oni živjeli dobro na teret svih ostalih i pod kojim su neistomišljenici bili zatvarani, strijeljani i prognani. Nazivi platformi koju ta ekipa često koristi sve imaju posvojnu zamjenicu „naš“.

Nakon pokušaja "preuzimanja" Filozofskog fakulteta pod platformom „Filozofski je naš“, ulaskom u zagrebačku skupštinu ispred radikalno lijeve platforme „Zagreb je naš!“, sad osnivaju platformu „Trg je naš“ kojom će svim silama pokušati zaustaviti održavanje demokratskog referenduma. 

Dovoljno je apsurdno da se uopće mora održati takav referendum jer je to jednako kao da održavamo referendum s pitanjem hoćemo li nazvati neki trg imenom Adolfa Hitlera, Ante Pavelića ili Josifa Staljina. No, to je demokratsko pravo i za razliku od hrvatske radikalne ljevice, većina građana poštuje demokraciju i ljudske slobode.

I tako će na onaj istinski antifašizam koji je svoju svrhu imao do 45' ponovno pljunuti oni koji na teret poreznih obveznika to čine godinama kroz civilno društvo, kulturu koju koriste kao bojno polje te krakovima koje su pustili duboko u hrvatsko sveučilište gdje indoktriniraju mlade ljude i šire svoju propalu ideologiju. 

Dan antifašističke borbe na kojem će glavnu riječ voditi ideološki povjesničari Hrvoje Klasić i Dragan Markovina, kulturni biznismeni Urša Raukar i Vilim Matula, brojni lijevi radikali poput Rade Borić ili docentice Danijele Dolenec, etno biznismen Milorad Pupovac sa svojom uhljebljeničkom vojskom iz srpskog tjednika "Novosti", bivši predsjednik Josipović, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li se pojaviti i bivši antifašist, danas antifašist u prisilnoj mirovini Stjepan Mesić.

No, ovo nije tekst o ustašama i partizanima. Ovo je tekst u kojem želim napomenuti da floskule poput „kler i nacionalisti nas micanjem Tite žele vratiti u prošlo stoljeće“ ne drže vodu. Upravo je skidanje, u najmanju ruku diktatora i komunista, a u punom opisu zločinca, jedna od reformi koja će pokrenuti naše društvo te ubrzati prijeko potrebne gospodarske reforme i osloboditi tržište. Spremimo li Tita i njegov režim kao i propali socijalistički sustav te njegovo naslijeđe u ropotarnicu povijesti, s njime će polako nestati i svi uhljebi koji na teret poreznih obveznika godinama lagodno žive, bez da su išta pridonijeli društvu i napretku.

Ralje socijalizma u kojima smo i u 2017., koče svaku zdravu reformu te u prvi plan guraju sindikate i razno-razne lažne borce za radnička i ljudska prava. U medije konstantno guraju jedno te ista lica koja se ne snalaze u demokraciji i ne pronalaze svoje mjesto u tržišnoj utakmici jer su nesposobni ponuditi išta korisno i vrijedno. 22.6 ćemo na Trgu maršala Tita još jednom imati priliku vidjeti one koji bi zatvarali neistomišljenike, baštinili socijalizam i gazili poslodavce i poštenog radnika, dok lagodno žive u najboljim zagrebačkim četvrtima u stanovima koje im je poklonio Veliki vođa, izbacivši iz njih prave vlasnike...

Na potencijalnom referendumu, zbog tih nasljednika onih koji su „oslobodili“ Zagreb protjeravši ljude iz svojih domova, trg zločinca će vjerojatno ostati. No, mora postojati nada da će ipak pobijediti zdrav razum i da ćemo pobornike totalitarizma i kočničare napretka pod mantrom „progresivne misli“ demokratski nadglasati i okrenuti se 21. ,22., 23. stoljeću...

Komentara 141

DU
Deleted user
18:04 17.06.2017.

Svaka cast. Odlican komentar, sada ce te popljuvati ti isti biznis (anti) fasiti ali rekao si im ono sto velika vecina misli...

DU
Deleted user
18:16 17.06.2017.

Najljepši je ovaj dio teksta....Hahaha...mene su banirali i za manje na VL....Novinar će dobiti otkaz...."Potencijalna promjena imena tog Trga zaista bi bila jedan od posljednjih čavala u lijesu antifašizma, ali ne antifašizma kao takvog, nego hrvatskog antifašizma koji je u svom obliku obična floskula. Klasićeva teza kako je „on jedina poveznica Zagreba s antifašizmom“, odaje svu šupljinu i ideološku zaslijepljenost te crvene bulumente koja godinama siše novac poreznih obveznika pod mantrom antifašizma"....i tako to....

BR
brojevi
19:33 17.06.2017.

Konačno jedna kolumna na tragu onoga što su mnogi komentatori na stranicama VL. foruma godinama pisali i komentirali i skup samnom dobivali nebrojene kazne. Godine i godine naše bremenite samostalnosti su prolazile da bi se sada u cijelosti iznjedrio tekstt o uzrocima naših porođajnih muka. Sve što bih dalje napisao bilo bi ponavljane onih premisa koje su u kolumni tako dobro i znalački prezentirane. Hvala autoru i svima onima koji dijele njegove stavove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije