Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica vlade

Milinović: Pale su maske, iza prosvjeda stoji oporba

\'18.11.2010., Zagreb - Ministar zdravstva Darko Milinovic sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare kako bi opovrgnuo navode da je primao placu iz crnog fonda HDZ-a.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL\
Petar Glebov/PIXSELL
03.03.2011.
u 15:23

- Paljenje HDZ-ove zastave uvreda je za 907.743 hrvatska građana koji su 2007. glasali za HDZ na izborima, kaže Milinović

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Petar Čobanković poručio je novinarima prije sjednice Vlade da je paljenje stranačke zastave HDZ-a na jučerašnjem prosvjedu u Zagrebu izuzetno ružna gesta, a zastave EU još katastrofalniji čin.

- Zastava je svugdje i svakome dio nečega što predstavlja određen simbol - rekao je.

Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Darko Milinović rekao je pak kako sudjelovanje pojedinih oporbenih čelnika na prosvjedu pokazuje da iz prosvjeda stoji oporbena koalicija.

- Vidjeli smo da su jučer pale maske i da paljenje stranačkih zastava podržavaju Damir Kajin i Dragutin Lesar. Napokon je jučer viđeno da koalicija stoji iza tih prosvjeda, ustvrdio je.

- Paljenje HDZ-ove zastave uvreda je za 907.743 hrvatska građana koji su 2007. na izborima glasali za HDZ. Nije dobro dirati u osjećaje tih građana. Na neki način, paleći zastavu HDZ dirate u osjećaje barem 230 tisuća članova HDZ-a jer zastava HDZ-a, kao i zastave ostalih stranaka, na neki način simboliziraju našu državotvornost - rekao je i dodao

- Mirni prosvjedi da, apsolutno svi imaju pravo na to, ali na uništavanje imovine i diranje osjećaja u ovom slučaju HDZ-a i ostalih stranaka, nemaju pravo. Milinović je ocijenio kako prosvjednici nemaju artikuliran i jasno određen cilj.

Participacija 10 kuna, rodiljni dopust 98 dana

Participacija za obiteljsku medicinu, ginekologiju i dentalnu medicinu te prilikom izdavanja lijekova na recept smanjuje se sa 15 na 10 kuna, predloženo je u izmjeni Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju na sjednici Vlade.

- Na taj način građanima se skida teret od 150 milijuna kuna – rekao je ministar zdravstva Darko Milinović. Pojasnio je kako je dug HZZO-a smanjen za dvije milijarde kuna te da će uskoro biti oko nule, da je za milijardu kuna, sa 2,3 na 1,3 milijarde smanjen dug bolnica, spajanjem zagrebačkih bolnica uštedjelo se 50 milijuna kuna, a za 136 milijuna smanjene su dospjele obveze zagrebačkih bolnica. Dodatnih 32 milijuna, kroz objedinjavanje, planiramo uštedjeti ove godine.

Izmjenom i dopunom Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama produljuje se obvezni rodiljni dopust sa 70 na 98 dana i ne može se prebacivati na oca, koji rodiljni dopust može koristiti nakon obveznih 98 dana. Zato se očekuje kako će se povećati broj očeva u korištenju prava na roditeljski dopust za oko 10 do 15 posto.

Komentara 208

DO
doktorica
09:05 04.03.2011.

šta je sa maskama koje nisu pale?!

SW
swimm
11:59 04.03.2011.

vec toliko puta prozvakani likovi iz HDZ skole....mozak 2 marke na djelu;)

DH
dalibor.hren
18:10 03.03.2011.

Za prosvjede je kriva nesposobna vlada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije