Naslovnica Vijesti Hrvatska

Milinović: Ako pobijedi Kustić, dat ću ostavku na sve funkcije

Iz Gospića su za Zagreb krenuli autobusi s 200 HDZ-ovaca kojima je cilj danas u 17 sati doći pred središnjicu stranke na Trgu žrtava fašizma
29. kolovoza 2018. u 14:55 60 komentara 4256 prikaza
Darko Milinović
Foto: Screenshot
Pogledajte galeriju 1/2

Ličko-senjski župan Darko Milinović gostovao je danas u studiju Večernjeg lista u povodu unutarstranačkih nesuglasica oko kandidature za šefa ličko-senjske HDZ-ove organizacije. 

Lika je test za okrnjeni HDZ, lijevu D. Orešković i neovisnog Milinovića pozvao na izbore Kustić: Moj je cilj ujediniti HDZ i ne vršiti ikakve pritiske

Naime, u zadnji trenutak kandidaturu je istaknuo Marijan Kustić, koji je tako postao protukandidat Milinoviću. Glavni tajnik stranke Gordan Jandroković danas je otvoreno rekao da je na strani Kustića, čime su rukavice potpuno skinute.

Iz Gospića su za Zagreb krenuli autobusi s 200 HDZ-ovaca kojima je cilj danas u 17 sati doći pred središnjicu stranke na Trgu žrtava fašizma kako bi stranačkom vodstvu rekli što se događa u Gospiću. Jandroković je ranije danas rekao da ih nitko neće primiti.

– Car je gol. Upozoravao sam dio vrha stranke da je to protustatutarno, ali mi je drago da je Gordan Jandroković to i priznao – rekao je Milinović u razgovoru za Večernji TV.

[video: 26454 / Pogledajte gostovanje Darka Milinovića u studiju Večernjeg lista:]

– Moja je ponuda i sad važeća – ako pobijedi Marijan Kustić, dat ću ostavku na sve svoje političke funkcije. Neka to Gordan Jandroković prihvati – rekao je Milinović, dodajući da Jandroković zna da je on favorit u županiji. Rekao je da je Kustić izgubio sve izbore u Novalji.

– Ja sam od Kustića dobio više preferencijalnih glasova u njegovu selu Kustići – rekao je.

Darko Milinović Sukobi u HDZ-u Milinović: Jandroković mi ne može oprostiti. Jandroković: Do sastanka neće doći

Milinović je rekao da Jandroković predvodi pokušaj njegove detronizacije jer nije podržao Istanbulsku konvenciju.

– Ja ne mogu protiv svojih uvjerenja. To je početak i osnovni razlog pokušaja dijela vrha HDZ-a – rekao je, dodajući da zahvaljuje predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću jer se izdignuo iznad tih izbora.

Komentirao je kritike o navodnom lošem uspjehu HDZ-a u Lici.

– Ja sam župan koji je pobijedio u prvom krugu, ja sam bio na parlamentarnim izborima i dobio 10.500 preferencijalnih glasova i čovjek sam u Predsjedništvu stranke s najvećim brojem glasova jer je Hasanbegović izašao iz stranke – rekao je Milinović, dodajući da nije kriv što Branislav Šutić nije dobio izbore u Otočcu.

– Po toj logici trebao bi i Andrej Plenković dati ostavku. Čemu sam ja to pridonio da Šutić izgubi izbore? Ja sam dobio izbore – rekao je Milinović.

Marijan Kustić Unutarstranački izbori Vrh HDZ-a gura Kustića, u Lici bjesne

Uvjeren je u pobjedu na izborima.

– Da ja imam ovakvu podršku vrha stranke, dijela vrha stranke, ja bih dobio izbore 95 posto – rekao je Milinović.

Milinović je rekao i da bi bilo moralno da Kustić da ostavku u HNS-u i povuče se sa svih funkcija jer i Plenković traži depolitizaciju sporta. Smatra da Plenković dobro vodi stranku.

– Zatražit ću od premijera da javno kaže da će, ako pobijedi Milinović, svi projekti biti realizirani bez obzira na političku utakmicu – rekao je Milinović, dodajući da će Lika postati prava Švicarska.

Što je još Milinović rekao u intervjuu pogledajte u videu. 

Pogledajte i gostovanje Bojana Glavaševića u studiju Večernjeg TV-a:

[video: 26434 / Pogledajte gostovanje Bojana Glavaševića u studiju Večernjeg TV-a:]
Renault Zoe
100% čista elektrika
Vidio sam budućnost – tiha je i prokleto zabavna

A1 izdvaja za Vas