Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Unutarstranački izbori

Vrh HDZ-a gura Kustića, u Lici bjesne

Marijan Kustić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
27.08.2018.
u 12:04

Ponovna pobjeda Darka Milinovića bila bi udarac predsjedniku Plenkoviću i njegovoj ekipi koja je raspustila lički HDZ

Unutarstranački izbori za gospićki i lički HDZ pretvorili su se u otvorene sukobe vrha stranke i aktualnih HDZ-ovih lokalnih struktura predvođenih Darkom Milinovićem.

“Središnjica krši Statut”

U zadnji trenutak, prije tri dana, kandidaturu za šefa ličko-senjske HDZ-ove organizacije istaknuo je Marijan Kustić, saborski zastupnik i jedan od direktora Hrvatskog nogometnog saveza, rodom iz Rijeke, koji je time postao protukandidat Darku Milinoviću koji je ostavku na tu funkciju podnio zimus kada je protestirao protiv načina kadroviranja vrha HDZ-a na Plitvičkim jezerima.

Tada je središnjica HDZ-a raspustila cijelu županijsku organizaciju ličkog HDZ-a, a potom je raspušten i gospićki HDZ. Ponovna, a čini se i izgledna pobjeda Darka Milinovića bila bi udarac Plenkoviću i njegovoj ekipi koja je raspustila lički HDZ i naumila detronizirati tog dugovječnog HDZ-ovca iz Like, pa vrh te stranke uopće ne krije da je njihov kandidat Marijan Kustić.

U Lici zbog toga bjesne jer tvrde da središnjica svjesno krši Statut stranke zato što su svrstavanjem na stranu jednog kandidata onemogućili ravnopravnu borbu. Na predstavljanju kandidature Marijana Kustića bili su politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević i Božidar Kalmeta, pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a, a u Lici se čuje da iz središnjice HDZ-a navodno zovu predsjednike ličkih gradskih organizacija HDZ-a i traže da na izborima 9. rujna podrže Kustića.

Optužbe idu i dalje pa se može čuti da je središnjica HDZ-a u kampanji rušenja Darka Milinovića navodno zatražila pomoć i gradonačelnika u Lici koji nisu članovi HDZ-a.

Da su Plenković i njegova ekipa naumili rušiti Milinovića, bilo je jasno nakon što je on na konferenciji za novinare u siječnju ove godine optužio ministra energetike Ćorića da na Plitvicama kadrovira protiv interesa lokalnog HDZ-a, međutim čudi da vrh HDZ-a s jedne strane rehabilitira Božidara Kalmetu koji je suočen s dvije optužnice (objedinjene u jednu), a s druge strane želi eliminirati, doduše dugovječnog, Milinovića, ali koji je i ličko-senjski župan (pobijedio u prvom krugu) i član Predsjedništva HDZ-a (nakon bivšeg HDZ-ovca Hasanbegovića dobio najviše glasova na izborima).

Mobilizirani simpatizeri

Iako smo jučer zvali političkog tajnika Kuščevića, nije se odazvao pa nismo mogli čuti komentar središnjice HDZ-a. U Lici pak kažu da je lobiranje vrha stranke za Kustića mobiliziralo Milinovićeve simpatizere.

Prije izbora za županijski HDZ, 2. rujna održat će se izbori za HDZ Grada Gospića. Vrh HDZ-a u Gospiću, kažu u Lici, podržava Ivicu Radoševića, a kandidat koji ima podršku Darka Milinovića je Milan Kolić, bivši ličko-senjski župan. 

Direktor u HNS-u koji je u Sabor ušao kao zamjena Milinoviću

Marijan Kustić u Sabor je ušao kao zamjena Darku Milinoviću kada je on nakon posljednjih lokalnih izbora postao ličko-senjski župan. U Hrvatskom nogometnom savezu Kustić je direktor za natjecanje, nogometni razvoj i infrastrukturu. Prije toga bio je član Izvršnog odbora HNS-a kao predstavnik Ličko-senjske županije. Aktualnu funkciju direktora, na koju je došao u siječnju 2018., obnaša volonterski jer je saborski zastupnik.

Zanimljivo je da se predsjednik HDZ-a Andrej Plenković zalaže za depolitizaciju sporta, a upravo vrh HDZ-a za novog šefa ličko-senjske organizacije gura čovjeka koji je aktivan u Hrvatskom nogometnom savezu. Kustić živi na relaciji Rijeka – Zagreb

Plenković i Bernardić na Špancirfestu

Marijan Kustić
1/15

 

Komentara 11

GU
Gustirna
12:42 27.08.2018.

Ili preciznije receno ,yudeze namece hadezeu svoga yudezeovca...

DU
Deleted user
13:13 27.08.2018.

Milinović ima pravo reći da se u ličkim prirodnim ljepotama trebaju angažirati domaći ljudi. A to je sigurno javno i program hrvatske vlade a poboljša život u provincijama i pomogne kod zapošljavanja domaćeg lokalnog stanovništva. Ali to je samo javno.. Ono što je nejavno jest, da će dobra radna mjesta dobiti neki turistički djelatnici iz Centrale Zagreb s posebnim debelim vezama "ja tebi ti meni". LJubavnice, ili muževi ljeubavnica...

CM
carlo.maldini.96
12:31 27.08.2018.

Bilo bi dobro da nakon 28 godina se ponudi i predstavi nešto novo u Lici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije