Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vrh HDZ-a gura Kustića, u Lici bjesne

Ponovna pobjeda Darka Milinovića bila bi udarac predsjedniku Plenkoviću i njegovoj ekipi koja je raspustila lički HDZ
27. kolovoza 2018. u 12:04 11 komentara 6581 prikaza
Marijan Kustić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Unutarstranački izbori za gospićki i lički HDZ pretvorili su se u otvorene sukobe vrha stranke i aktualnih HDZ-ovih lokalnih struktura predvođenih Darkom Milinovićem.

Prosvjed Uljanik u ponedjeljak Plenković će primiti radnike Uljanika i 3. maja. 'Kada se nađe rješenje Uprava će se povući'

“Središnjica krši Statut”

U zadnji trenutak, prije tri dana, kandidaturu za šefa ličko-senjske HDZ-ove organizacije istaknuo je Marijan Kustić, saborski zastupnik i jedan od direktora Hrvatskog nogometnog saveza, rodom iz Rijeke, koji je time postao protukandidat Darku Milinoviću koji je ostavku na tu funkciju podnio zimus kada je protestirao protiv načina kadroviranja vrha HDZ-a na Plitvičkim jezerima.

Tada je središnjica HDZ-a raspustila cijelu županijsku organizaciju ličkog HDZ-a, a potom je raspušten i gospićki HDZ. Ponovna, a čini se i izgledna pobjeda Darka Milinovića bila bi udarac Plenkoviću i njegovoj ekipi koja je raspustila lički HDZ i naumila detronizirati tog dugovječnog HDZ-ovca iz Like, pa vrh te stranke uopće ne krije da je njihov kandidat Marijan Kustić.

Crobarometar kolovoz Crobarometar Tko su najpopularniji političari u Hrvatskoj?

U Lici zbog toga bjesne jer tvrde da središnjica svjesno krši Statut stranke zato što su svrstavanjem na stranu jednog kandidata onemogućili ravnopravnu borbu. Na predstavljanju kandidature Marijana Kustića bili su politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević i Božidar Kalmeta, pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a, a u Lici se čuje da iz središnjice HDZ-a navodno zovu predsjednike ličkih gradskih organizacija HDZ-a i traže da na izborima 9. rujna podrže Kustića.

Optužbe idu i dalje pa se može čuti da je središnjica HDZ-a u kampanji rušenja Darka Milinovića navodno zatražila pomoć i gradonačelnika u Lici koji nisu članovi HDZ-a.

Na ročištu o nagodbi pojavilo se tek par stotina vjerovnika Agrokora BRANIMIR BRADARIĆ Svaka afera znači gubitak povjerenja u državu. Brine li to politiku?

Da su Plenković i njegova ekipa naumili rušiti Milinovića, bilo je jasno nakon što je on na konferenciji za novinare u siječnju ove godine optužio ministra energetike Ćorića da na Plitvicama kadrovira protiv interesa lokalnog HDZ-a, međutim čudi da vrh HDZ-a s jedne strane rehabilitira Božidara Kalmetu koji je suočen s dvije optužnice (objedinjene u jednu), a s druge strane želi eliminirati, doduše dugovječnog, Milinovića, ali koji je i ličko-senjski župan (pobijedio u prvom krugu) i član Predsjedništva HDZ-a (nakon bivšeg HDZ-ovca Hasanbegovića dobio najviše glasova na izborima).

Martina Dalić Izvori bliski premijeru o knjizi M. Dalić: Napisat će da je akcijom Agrokor spašena država

Mobilizirani simpatizeri

Iako smo jučer zvali političkog tajnika Kuščevića, nije se odazvao pa nismo mogli čuti komentar središnjice HDZ-a. U Lici pak kažu da je lobiranje vrha stranke za Kustića mobiliziralo Milinovićeve simpatizere.

Prije izbora za županijski HDZ, 2. rujna održat će se izbori za HDZ Grada Gospića. Vrh HDZ-a u Gospiću, kažu u Lici, podržava Ivicu Radoševića, a kandidat koji ima podršku Darka Milinovića je Milan Kolić, bivši ličko-senjski župan. 

Direktor u HNS-u koji je u Sabor ušao kao zamjena Milinoviću

Marijan Kustić u Sabor je ušao kao zamjena Darku Milinoviću kada je on nakon posljednjih lokalnih izbora postao ličko-senjski župan. U Hrvatskom nogometnom savezu Kustić je direktor za natjecanje, nogometni razvoj i infrastrukturu. Prije toga bio je član Izvršnog odbora HNS-a kao predstavnik Ličko-senjske županije. Aktualnu funkciju direktora, na koju je došao u siječnju 2018., obnaša volonterski jer je saborski zastupnik.

Zanimljivo je da se predsjednik HDZ-a Andrej Plenković zalaže za depolitizaciju sporta, a upravo vrh HDZ-a za novog šefa ličko-senjske organizacije gura čovjeka koji je aktivan u Hrvatskom nogometnom savezu. Kustić živi na relaciji Rijeka – Zagreb

Plenković i Bernardić na Špancirfestu

Marijan Kustić
1 / 15
Premijer Andrej Plenković posjetio je varaždinski Špancirfest...

 

f
OSOBNO ISKUSTVO
Kako mi je LUNA 2 spasila pripreme za vjenčanje najbolje prijateljice

A1 izdvaja za Vas

  • Gustirna:

    Ili preciznije receno ,yudeze namece hadezeu svoga yudezeovca...

  • Deleted user:

    Milinović ima pravo reći da se u ličkim prirodnim ljepotama trebaju angažirati domaći ljudi. A to je sigurno javno i program hrvatske vlade a poboljša život u provincijama i pomogne kod zapošljavanja domaćeg lokalnog stanovništva. Ali to je samo javno. ... prikaži još!. Ono što je nejavno jest, da će dobra radna mjesta dobiti neki turistički djelatnici iz Centrale Zagreb s posebnim debelim vezama "ja tebi ti meni". LJubavnice, ili muževi ljeubavnica...

  • wolf_cro:

    Jako će ga teško maknuti. Kroz godine je pouhljebio masu vucibatina koji su mu danas stranačka vojska.