Naslovnica Vijesti Hrvatska

Milinović: Jandroković mi ne može oprostiti. Jandroković: Do sastanka neće doći

Kandidat za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije Darko Milinović najavio je da će u srijedu s oko 200 članova stranke doći u stranačku središnjicu kako bi ih primili čelnici stranke
29. kolovoza 2018. u 10:51 63 komentara 8127 prikaza
Darko Milinović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković u srijedu je izjavio kako neće biti sastanka s predstavnicima ličko-senjskog HDZ-a, koje u Zagreb dovodi predsjednik Županijske organizacije Darko Milinović. Milinović je rekao da je već došao u Zagreb te da mu Jandroković ne može oprostiti što je bio protiv Istanbulske konvencije.

Darko Milinović udar iz like Autobusi HDZ-ovaca idu Plenkoviću na vrata

Kandidat za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije Darko Milinović najavio je da će u srijedu s oko 200 članova stranke doći u stranačku središnjicu kako bi ih primili čelnici stranke, istaknuvši kako nije riječ ni o kakvoj pobuni. 

"Politički tajnik Lovro Kuščević informirao ih je da do sastanka danas neće doći, i oni su o tome obaviješteni. Mnogo naših župana i predsjednika županijskih organizacija može organizirati autobuse, i više od 4-5 autobusa, no to nije način rješavanja političkih problema i ne želimo da to postane praksa", kazao je u srijedu ujutro pred Banskim dvorima Jandroković.

Marijan Kustić Unutarstranački izbori Vrh HDZ-a gura Kustića, u Lici bjesne

U ličko-senjskom HDZ-u sad se, kaže, vodi izborna utakmica, a koliko zna, većina je lokalnih organizacija dala podršku Milinovićevu protukandidatu Marijanu Kustiću.

Možda je to, kaže, razlog nervoze kod kolege Milinovića. "I kolega Kustić može tako organizirati autobuse", kazao je Jandroković i poručio da će se potruditi da se problemi oko izbora u Gospiću riješe na demokratski način. 

U cilju im je, kaže Jandroković, da izbori prođu bez pritisaka, regularno. "Želimo osigurati da se izbori održe na najdemokratskiji mogući način. Poslat ćemo ljude iz središnjice da nadziru sam proces izbora", dodao je.

Milinović je rekao da se HDZ-ovci u 15 sati sastaju u Gospiću, kad će i donijeti konačnu odluku o tome hoće li se u 17 sati pojaviti pred središnjicom stranke. 

Ja sam već u Zagrebu, imam nekoliko radnih sastanaka, a ljudi koji su tražili i od mene i gospodina Kolića da informiraju sam vrh stranke o Gospiću – jer oni vjeruju da predsjednik stranke nema prave informacije... Ja nemam pravo niti imam tu snagu zabraniti ljudima da idu u Zagreb, oni će odlučiti o tome – rekao je Milinović za N1.

Lika je test za okrnjeni HDZ, lijevu D. Orešković i neovisnog Milinovića pozvao na izbore Kustić: Moj je cilj ujediniti HDZ i ne vršiti ikakve pritiske

– Dolaze razne informacije o nekakvim pritiscima onih koji su, kako ih mediji nazivaju, moji pristaše. Dolje nema mojih pristaša, to su sve časni i pošteni HDZ-ovci. Pozivam Kušćevića i Jandrokovića neka javno pokažu i neka javno kažu tko je i na koji način vršio pritisak. Čuo sam i izjavu glavnog tajnika i predsjednika Sabora i mogu reći ''car je gol'', Jandroković je sad vrlo jasno rekao u svojoj izjavi koga podržava, a to glavni tajnik ni po Statutu ne bi smio. Mi bismo trebali imati jednak status u središnjici stranke. Da tome nije tako, govori i izjava Jandrokovića o mojoj nervozi. Ako Gordan Jandroković, koji mi ne može oprostiti što sam bio protiv Istanbulske konvencije, i to glavni tajnik, ako meni ne može oprostiti – i ja njega shvaćam.  Ali ako je siguran u pobjedu Marijana Kustića, bacam mu rukavicu i izazivam ga na okladu. Ako Kustić pobijedi, dat ću ostavku na sve funkcije, i to očekujem i od Jandrokovića – neka da ostavku na sve svoje političke funkcije ako ja pobijedim. Mislim da bi to bilo fer. Neka prihvati tu moju okladu – rekao je Milinović, dodajući: – Priznao je da on vodi pokušaj moje detronizacije. Neka prihvati taj izazov.

Pogledajte i video: Bojan Glavašević o razlozima izlaska iz SDP-a

[video: 26434 / Pogledajte gostovanje Bojana Glavaševića u studiju Večernjeg TV-a:]
ZDRAVI I U FORMI
Kako podići trčanje na višu razinu i pri tome se ne ozlijediti

A1 izdvaja za Vas

 • Deleted user:

  Nije dobro nikada pokazivati silu. Ni ja ga ne bih primio da je stigao s par stotina ljudi. Da se najavio i došao sam odmah bismo razgovarali. Na ovakav način dolazi do nepotrebnih trzavica. To je Milinoviću već ne znam ... prikaži još! koji put. Kada budu predsjednički izbori neka se kandidira i ako pobijedi neka on odabere članove predsjedništva.

 • Avatar DveriBG
  DveriBG:

  Jest se bezuba antifa i prekodrinska bratija raspisala.

 • Avatar zajutrak
  zajutrak:

  Milinović Dado mi je jedan od posljednih izdanaka "korumpiranih" članova.., i fakat mu treba izmaknuti više stolicu :)