Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kustić: Moj je cilj ujediniti HDZ i ne vršiti ikakve pritiske

Također ističe da se ovih dana protivio ostavkama u siječnju, te raspuštanju organizacija u Lici, što je s ostavkama uslijedilo, jer da se 'ne može jedna politika voditi u Zagrebu, a druga u Gospiću'
29. kolovoza 2018. u 10:40 7 komentara 519 prikaza
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kandidat za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Ličko senjske županije Marijan Kustić poručio je u srijedu članstvu HDZ-a da pritisci dijela članstva ne vode snazi stranke, a prepucavanja koriste samo suparničkim strankama te da u unutarstranačkim borbama i dobro i loše treba ostati samo unutar zidova stranke.

Marijan Kustić Unutarstranački izbori Vrh HDZ-a gura Kustića, u Lici bjesne

Svom protukandidatu, aktualnom županu Darku Milinoviću, ali i članovima HDZ-a, uglavnom iz Gospića, koji danas autobusima idu u Zagreb, u središnjicu HDZ-a, poručio je da trebaju znati kako "predstavljaju dva posto članstva Županije, čak ni većinu u gradskom odboru u Gospiću te da su se  gradski i općinski odbori iz Otočca, Senja, Novalje, Korenice, Udbine, Vrhovine i Lovinca na svojim tijelima  jasno opredijelili za podršku promjenama, za izbor njega, Marijana Kustića kao kandidata".

"Ne želim nikoga ni prozivati, ni napadati, niti se medijski obračunavati, želim graditi jedinstvo unutar županijske organizacije, ali želim poslati i jasnu poruku da se previše govori Lika, Lika, Lika. Niti je dio gospićkog članstva Lika, niti je Gospić Lika, niti je Gospić Ličko-senjska Županija, odnosno ukupna županijska organizacija. Da bi HDZ  i u Lici i drugdje imao puno bolje rezultate, te da se u HDZ-ove ruke vrati vlast u sve gradove i velik dio općine, preduvjet su promjene i jedinstvo“, rekao je Hini Kustić.

Darko Milinović Sukobi u HDZ-u Milinović: Jandroković mi ne može oprostiti. Jandroković: Do sastanka neće doći

Saborski zastupnik, u drugom mandatu i kao jedan od direktora u Hrvatskom nogometnom savezu kaže da se jedinstvo pokazano kroz nogomet na Europskom prvenstvu, koje je dovelo do odlučnih rezultata, može prenijeti i na politiku, sve po smjernicama dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika, te da je on ta "osoba koja može ujediniti stranku ove županije".

Kustić također ističe da se ovih dana protivio ostavkama u siječnju, te raspuštanju organizacija u Lici, što je s ostavkama uslijedilo, jer da se "ne može jedna politika voditi u Zagrebu, a druga u Gospiću, a onda još i lokalnije, kao 'ovi su iz Gospića, ovi iz Senja ili Otočca' i tako dalje".

Darko Milinović udar iz like Autobusi HDZ-ovaca idu Plenkoviću na vrata

"Danima se u Lici propagira druga priča, starog vodstva, da ja nemam podršku članstva, da sam Plenkovićev kandidat, a činjenica da je HDZ na vlasti u samo jednom od četiri grada ove županije i u dvije-tri općine te da bi HDZ na narednim izborima, ako ostane ovakva raslojenost mogao izgubiti vlast u svim gradovima i u Županiji, što dovoljno govori o potrebi za promjene", kazao je Kustić.

Moj je cilj ujediniti HDZ i ne vršiti ikakve pritiske, poručio je Kustić i  pozvao članstvo da im na unutarstranačkim izborima 9. rujna "razum kaže što je najbolje za ličko-senjski HDZ", jer da je jedina njegova poruka da će, bude li izabran za predsjednika  u naredne četiri godine za županijsku organizaciju i Županiju u cjelini učiniti puno više, budući da se "ni jedan projekt ne može realizirati bez podrške vrha stranke i Vlade RH, svi se projekti realiziraju kroz ministarstva i da je jedinstvo sa središnjicom stranke presudno važno".

>> Pogledajte video - Razgovor s Bojanom Glavaševićem

[video: 26434 / Pogledajte gostovanje Bojana Glavaševića u studiju Večernjeg TV-a:]
Zdravstveno osiguranje
Koliko košta zdravlje u 2019. i kako izbjeći duge liste čekanja

A1 izdvaja za Vas

 • rotu:

  Volusino,pusti ti odbore,glasa se jedan clan jedan glas.Po tebi izbora ne treba ni biti ,tebe je debeloguza Anemija izabrala ili ti Andreja.

 • dusan.plantaric.3:

  Čudan neki tip,u jučerašnjem kratkom intervjuu (interview-u ) niti jedanput nije pogledal sugovornicu u oči.

 • Avatar Perkovic Paraga
  Perkovic Paraga:

  HDZ je prava stranka, ovo sitnica i sve ovo ce brzo biti u redu, U SDPu rat trajati godinama dok ne potjeraju jugoslavene i priznaju Hrvatsku.