Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pozvao na izbore

Kustić: Moj je cilj ujediniti HDZ i ne vršiti ikakve pritiske

Lika je test za okrnjeni HDZ, lijevu D. Orešković i neovisnog Milinovića
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
29.08.2018.
u 10:40

Također ističe da se ovih dana protivio ostavkama u siječnju, te raspuštanju organizacija u Lici, što je s ostavkama uslijedilo, jer da se 'ne može jedna politika voditi u Zagrebu, a druga u Gospiću'

Kandidat za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Ličko senjske županije Marijan Kustić poručio je u srijedu članstvu HDZ-a da pritisci dijela članstva ne vode snazi stranke, a prepucavanja koriste samo suparničkim strankama te da u unutarstranačkim borbama i dobro i loše treba ostati samo unutar zidova stranke.

Svom protukandidatu, aktualnom županu Darku Milinoviću, ali i članovima HDZ-a, uglavnom iz Gospića, koji danas autobusima idu u Zagreb, u središnjicu HDZ-a, poručio je da trebaju znati kako "predstavljaju dva posto članstva Županije, čak ni većinu u gradskom odboru u Gospiću te da su se  gradski i općinski odbori iz Otočca, Senja, Novalje, Korenice, Udbine, Vrhovine i Lovinca na svojim tijelima  jasno opredijelili za podršku promjenama, za izbor njega, Marijana Kustića kao kandidata".

"Ne želim nikoga ni prozivati, ni napadati, niti se medijski obračunavati, želim graditi jedinstvo unutar županijske organizacije, ali želim poslati i jasnu poruku da se previše govori Lika, Lika, Lika. Niti je dio gospićkog članstva Lika, niti je Gospić Lika, niti je Gospić Ličko-senjska Županija, odnosno ukupna županijska organizacija. Da bi HDZ  i u Lici i drugdje imao puno bolje rezultate, te da se u HDZ-ove ruke vrati vlast u sve gradove i velik dio općine, preduvjet su promjene i jedinstvo“, rekao je Hini Kustić.

Saborski zastupnik, u drugom mandatu i kao jedan od direktora u Hrvatskom nogometnom savezu kaže da se jedinstvo pokazano kroz nogomet na Europskom prvenstvu, koje je dovelo do odlučnih rezultata, može prenijeti i na politiku, sve po smjernicama dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika, te da je on ta "osoba koja može ujediniti stranku ove županije".

Kustić također ističe da se ovih dana protivio ostavkama u siječnju, te raspuštanju organizacija u Lici, što je s ostavkama uslijedilo, jer da se "ne može jedna politika voditi u Zagrebu, a druga u Gospiću, a onda još i lokalnije, kao 'ovi su iz Gospića, ovi iz Senja ili Otočca' i tako dalje".

"Danima se u Lici propagira druga priča, starog vodstva, da ja nemam podršku članstva, da sam Plenkovićev kandidat, a činjenica da je HDZ na vlasti u samo jednom od četiri grada ove županije i u dvije-tri općine te da bi HDZ na narednim izborima, ako ostane ovakva raslojenost mogao izgubiti vlast u svim gradovima i u Županiji, što dovoljno govori o potrebi za promjene", kazao je Kustić.

Moj je cilj ujediniti HDZ i ne vršiti ikakve pritiske, poručio je Kustić i  pozvao članstvo da im na unutarstranačkim izborima 9. rujna "razum kaže što je najbolje za ličko-senjski HDZ", jer da je jedina njegova poruka da će, bude li izabran za predsjednika  u naredne četiri godine za županijsku organizaciju i Županiju u cjelini učiniti puno više, budući da se "ni jedan projekt ne može realizirati bez podrške vrha stranke i Vlade RH, svi se projekti realiziraju kroz ministarstva i da je jedinstvo sa središnjicom stranke presudno važno".

>> Pogledajte video - Razgovor s Bojanom Glavaševićem

Komentara 7

DS
ds
11:36 29.08.2018.

Volusino,pusti ti odbore,glasa se jedan clan jedan glas.Po tebi izbora ne treba ni biti ,tebe je debeloguza Anemija izabrala ili ti Andreja.

DP
dusan.plantaric.3
12:29 30.08.2018.

Čudan neki tip,u jučerašnjem kratkom intervjuu (interview-u ) niti jedanput nije pogledal sugovornicu u oči.

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
22:08 29.08.2018.

HDZ je prava stranka, ovo sitnica i sve ovo ce brzo biti u redu, U SDPu rat trajati godinama dok ne potjeraju jugoslavene i priznaju Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije