Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Milina otkrio detalje: Pucao je na trojicu policajaca, sigurnost građana nije bila ugrožena

- Pronašli smo oružje koje dovodimo u vezu s ovim događajem - radi se o dugom vatrenom oružju, dalje je to stvar naših balističara i vještačenja, rekao je Milina.
12. listopada 2020. u 20:20 16 komentara 3227 prikaza
Nikola Milina
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Nakon što je jutros nešto iza osam sati mladić teško ranio policajca ispred zgrade Vlade ponovno je otvoreno niz pitanja, među njima i ono vezano uz sigurnost na Markovu trgu, ali i načina na koji je policija reagirala te dostupnost oružja.

Zagreb: Policijski očevid na Markovom trgu gdje je pucano na policajca NAPAD PRED BANSKIM DVORIMA Četiri hica iz strojnice teško ranila policajca: Ne mogu izdržati, boli, pomozite..

- Policija rasvjetljava sve okolnosti ovog događaja koji se zbio jutros oko osam sati i šest minuta, utvrđujemo trasu kretanja i koliko smo dosad utvrdili nije bilo prethodne ugroze građana niti je oružje nošeno vidljivo, niti je bilo dojave da je oružje nošeno vidljivo u prostoru, ni oko Trga Svetog Marka, niti u Zagrebu. Policija je utvrdila u velikom dijelu trasu njegova kretanja, ali ne mogu zasad o tim detaljima, a ono što mogu jest reći da sigurnost građana drugih nije bila ugrožena', rekao je glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

- Sve se još detaljno balistički obrađuje, nije bilo nikakve dostave nekakvim kolicima, a moram reći jer to možda nije dovoljno rečeno i da je drugi policijski službenik uzvratio - upotrijebio vatreno oružje, ali i da je počinitelj upotrijebio vatreno oružje osim prema ozlijeđenom policijskom službeniku i prema još dvojici njih, rekao je Milina, navodi RTL.

Nikola Milina
1 / 8
12.10.2020., Zagreb - Trg svetog Marka. Nakon jutrosnjeg napada i propucavanja policajca pojacana policijska patrola na Gornjem gradu. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

- Namjere napadača zasad ne možemo potvrditi, ali ono što je ključno je brza reakcija policijskih službenika na osiguranju, posebno kolege koji je odmah uzvratio počinitelju, a moram ponoviti da se radi o otvorenom prostoru - sustav osiguranja funkcionira - postoji vanjsko i unutarnje osiguranje i videonadzor tako da ovdje policijski službenici koji rade na osiguranju štićenih objekata su ispravno napravili svoj posao. Moram zahvaliti policijskim službenicima koji su danas postupali, naglasio je. 

- Pronašli smo oružje koje dovodimo u vezu s ovim događajem - radi se o dugom vatrenom oružju, dalje je to stvar naših balističara i vještačenja. Sada se prikupljaju obavijesti, provode dodatne dokazne radnje na više lokacija, sve je to u tijeku i javnost će o svemu o čemu se u datom trenutku može biti obaviještena, rekao je Milina.

VIDEO: Ovo je mladić koji je upucao policajca pred Vladom: Na Facebooku se fotografirao s oružjem

 

 
Tri, dva, jedan – kuhaj!
Komentari ne staju! Gledatelji ovo zamjeraju pobjednici showa: 'Tužno. Trebala je to učiniti, nije fer'
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • roland:

    Kada dečko bez prekršajne prijave postane ubojica (u pokušaju) s dugom cijevi na najštićenijem mjestu u državi, onda me zanimaju motivi!

  • roland:

    Zanima me video snimka!

  • Ivoovi:

    Ovaj Milina nije normalan -puca se automatskom puškom rafalno i po njegovom "građani nisu ugroženi". Tko ga je postavio za ravnatelja policije?