Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODAVANJE PODATAKA

Milina o pucanju istrage: 'Policija intenzivno radi na otkrivanju odgovornih'

Nikola Milina
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
29.09.2020.
u 15:11

Ustvrdio je da policija definitivno radi i na prevenciji kako iz policijskih redova ne bi dolazilo do odavanja službenih podataka te su u posljednje dvije godine imali 15 slučajeva gdje su disciplinski prijavili službenike za odavanje službenih podataka.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina izjavio je da policija intenzivno radi na otkrivanju odgovornih za odavanje policijskih podataka zbog čega je u zadnje dvije godine u 15 slučajeva prijavila policajce, a istodobno radi i na prevenciji da do curenja podataka ne bi dolazilo.

Odgovarajući na novinarska pitanja 'o pucanju istraga' u slučaju kninske gradonačelnice Josipe Rimac koja je znala da je bila pod mjerama, ali i nedavno uhićenog direktora Janafa Dragana Kovačevića, Milina je tijekom svečane akademije na Policijskoj akademiji rekao da policija intenzivno radi na tim slučajevima.

"Intenzivno radimo na tim slučajevima, provjeravamo, nama je najmanje u interesu da dolazi do pucanja mjera, međutim svaki slučaj je za sebe, nije isti...", rekao je Milina.

Ustvrdio je da policija definitivno radi i na prevenciji kako iz policijskih redova ne bi dolazilo do odavanja službenih podataka te su u posljednje dvije godine imali 15 slučajeva gdje su disciplinski prijavili službenike za odavanje službenih podataka. Prije tjedan dana su, dodao je, udaljili jednog službenika i podnijeli zahtjev za disciplinski postupak.

Za curenje podataka u slučaju Rimac napomenuo je da rade kao svako kazneno djelo koje se goni po službenoj dužnosti, što su dužni raditi.

Naglasio je da su jedan i drugi slučaj rezultirali podnošenjem kaznene prijave od strane policije zbog sumnje da je više osoba počinilo različita kaznena djela iz sfere gospodarskog kriminaliteta i korupcije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije