Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUZIL

Miletić: Žao mi je što je Vlada jednu godinu protratila

22.08.2015., Pula - Nekadasnji vojni kompleks Muzil.  Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/6
23.10.2015.
u 08:26

Projektom vrijednim između 150 i 200 milijuna eura predviđa se gradnja hotela s nešto više od 2000 kreveta, golfišta, marine...

Atraktivnih 170 hektara negdašnjeg vojno-regrutnog centra u Puli, zaraslih, s derutnim zgradama i još uvijek iza žice, uskoro će na tržišni test interesa potencijalnih investitora. Vlada je, po špranci kao za Kupare, pokrenula postupak za raspisivanje neobvezujućeg natječaja u potrazi za investitorom koji bi kompleks na poluotoku Muzil pretvorio u luksuzni turistički resort s golfom i hotelima isključivo s četiri i pet zvjezdica.

I muzej na poluotoku

Projektom vrijednim između 150 i 200 milijuna eura predviđa se gradnja hotela s nešto više od 2000 kreveta, golfišta s 18 rupa, marine, kongresnog centra, a na dijelu poluotoka trebali bi niknuti i javni sadržaji poput muzeja i kulturnog centra. Ostavljena je i mogućnost gradnje stambenih objekata. U Vladi vjeruju da će "pravi", obvezujući natječaj za objedinjene 99-godišnje koncesije na pravo građenja, kulturno dobro te pomorsko dobro biti raspisan u veljači 2016. Ministra turizma Darka Lorencina nije obeshrabrio samo jedan interesent za Kupare, pa za Muzil očekuje veće zanimanje. Procjenjuje da bi se moglo javiti pet do deset ozbiljnih investitora.

– Iza nas je dobra turistička i investicijska godina, s time da će sljedeća biti još bolja – uvjeren je Lorencin. Pulski gradonačelnik Boris Miletić ne krije zadovoljstvo Vladinom odlukom, ali smatra da je mogla biti donesena i ranije.

Tajnica: Načekali smo se...

– Posljednjih godinu i nešto više dana protratili su. Grad Pula je, naime, još lani u svibnju usvojio prostorne planove koji omogućuju razvoj tog projekta. Da smo decentralizirana država i da se o tome odlučuje na nižim razinama, natječaj za projekt bi odavno bio raspisan – kaže Miletić, koji također vjeruje da će Muzil privući više investitora od kuparskog u Župi dubrovačkoj, čija je vrijednost oko 100 milijuna eura.

– Naš je projekt veći, Istra je u srcu Europe, prometno smo odlično povezani... – reda Miletić, ističući da će koristi biti za cijeli hrvatski turizam. A koliko Istrani s nestrpljenjem čekaju da se nešto počne događati s tom neperspektivnom vojnom imovinom svjedoči i spontana reakcija Miletićeve tajnice:

– Zovete zbog Muzila? Toliko smo to dugo čekali, jako smo sretni...

>>Noćenja rasla 25%, najviše dolaze mladi

Komentara 2

BA
batman
08:54 23.10.2015.

Kakva vlada,skupina komedijaša,i to loših!!!!!!!!!

PL
plavi8
11:56 23.10.2015.

Nije Vlada protratila samo godinu dana..protratili su oni četiri godine,jedino dobro što su učinili jest da su svijetu pokazali da mi Hrvati imamo neviđeni smisao za humor-kada s(mo)u ih izabrali da vode državu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije