Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Očekuje se vraćanje izbora u SDP-u na početak

Milanovićeva trojka suparnici za mjesto šefa SDP-a Zagreba

'15.01.2010., Zagreb - Otvorenje knjiznice Gradske skupstine u Starogradskoj vijecnici, Cirilometodska 5. Igor Radjenovic.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
Foto: 'Marko Lukunic/PIXSELL'
1/2
15.01.2010.
u 23:10

Želju da budu predsjednici zagrebačkog ogranka pokazali su predsjednik Skupštine Boris Šprem i bivši direktor Zagrebačkih cesta Igor Rađenović

Dok SDP iz svojih redova ispisuje ljude naklonjene izbačenom gradonačelniku Milanu Bandiću, suparništvo je nastalo i među ljudima naklonjenim predsjedniku te stranke Zoranu Milanoviću.

Na čelu zagrebačkog ogranka SDP-a žele biti i Igor Rađenović i Boris Šprem, obojica Milanovićevi ljudi.

Kandidature za predsjednika zagrebačkog SDP-a još su u rujnu predali Ivo Jelušić, dosadašnji potpredsjednik zagrebačkog SDP-a, također Milanovićev, Davor Bernardić, predsjednik Foruma mladih SDP-a, i Željka Antunović, potpredsjednica stranke koja je držala Bandićevu stranu dok su još trajala nadmudrivanja u stranci prije nego što se on kandidirao za predsjednika.

Zagonetni osmijesi
Jelušić je Predsjedništvu i Glavnom odboru stranke predložio da izbore vrate na početak i da se ponovno omogući kandidiranje.

– Demokratskije je da se krene od početka jer mnogi kandidati za različite funkcije više nisu u stranci. Ja ću se ponovno kandidirati bez obzira na to bude li se još netko prijavio. Neću s tim kalkulirati, svačije je pravo boriti se – kazao je Jelušić.

I. Rađenović je proteklih dana bacio kost o svojoj kandidaturi kako bi ispitao raspoloženje, a Boris Šprem u petak nije želio potvrditi da će se kandidirati. No, nije ni odbacio tu mogućnost. Na izravno pitanje hoće li predati kandidaturu samo se zagonetno nasmijao.

Igor Rađenović, koji je naklonost javnosti dobio kada je upozorio na nezakonito poslovanje Zagrebačkih cesta kojima je došao na čelo, u petak nije želio ništa govoriti o svojim ambicijama.

Željka protiv ponavljanja
– Neću to komentirati – kazao je, no pouzdano doznajemo da o tome ozbiljno razmišlja te da još iščekuje razgovore unutar stranke. Davor Bernardić nema ništa protiv toga da se kandidature za unutarstranačke izbore ponove, a ako odluka bude takva, opet će predati kandidaturu.

Željka Antunović pak smatra da nema potrebe za ponavljanjem cijelog postupka, no ako odluka stranke bude suprotna, i ona će opet predati kandidaturu.

Komentara 4

OB
-obrisani-
23:19 15.01.2010.

Sad kad nema više bandićevaca, kako Antunovićka misli proći? Mislim da joj slijedi sudbina ista kao i Miroslava Tuđmana na predsjedničkim izborima......

PA
Pantagana
08:58 16.01.2010.

Sve u svemu, ne znaš koji je veći lopov od kojega. Banda lopovska.

SO
socius
09:27 16.01.2010.

Predsjedništvo je odlučilo i da se raspuste tri zagrebačka ogranka: Sesvete, Novi Zagreb – zapad i Brezovica te da se smijene izvršna tijela u ograncima Gornja Dubrava, Peščenica i Podsljeme. Svima je glavni krimen rad za Bandića u predsjedničkoj kampanji. E pa zbilja je bilo krajnje vrijeme da se raspusti Novi Zagreb zapad. Nakon bezbroj puta kršenja Statuta od strane Zeca i Baturića i neravnomjernog i prekoračenog trošenja novca koji je dolazio direktno od Bandića, konačno je došao kraj. Da ne spominjem vapaje Ogranaka u toj gradskoj četvrti koji nemaju osnovne sanitarne uvjete, dok su se navodnjavala igrališta po skoro duploj cijeni. A Baturić se hvali Muzejom i Mallom, smiješno.. U brezovici 10 % ljudi nema vodu, a raspolažu jednako sa istim novcem kao i gore navedena gradska četvrt. Svaka čast SDP-u!! Bolje ikad nego nikad, ko zna.. možda se sada i vratim nazad u SDP!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije