Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDLOŽIT ĆE VLADI

Milanovićev savjetnik o mjeri protiv inflacije: Odnosila bi se na 785.000 ljudi

Savjetnik predsjednika Republike za ekonomiju Velibor Mačkić  dao izjavu za medije
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
06.07.2022.
u 14:02

Mačkića su upitali i za komentar o odlasku ministra Zdravka Marića te njegova vjerojatnog nasljednika Marka Primorca: "Nemam očekivanja, vjerujem da će i ovaj dati sve od sebe kao što je prethodni dao", kazao je Milanovićev savjetnik

Predsjednik Zoran Milanović danas je na Pantovčaku održao sastanak svog Ekonomskog savjeta na temu inflacije. O sastanku je izvijestio Velibor Mačkić, posebni savjetnik predsjednika za ekonomiju.  Predstavljena je i mjera koju će Ured predsjednika predložiti Vladi kako bi se pomoglo najugroženijim građanima. 

“Izdvojili smo četiri skupine, to su prije svega korisnici nacionalne naknade za starije osobe, korisnici zajamčene minimalne naknade, korisnici dječjeg doplatka i primatelji niskih mirovina. Ta bi se vrsta pomoći, koja bi bila ciljana zbog porasta cijena hrane i energije, odnosila na 785 000 ljudi. Ako bi se išlo s praćenjem upravo rasta tih kategorija, uz pretpostavku da bi taj porast bio pet posto, dolazimo do izdataka od 25 milijuna kuna do 30 milijuna kuna na mjesečnoj razini”, kazao je Mačkić za N1.

Spominjao je i način na koji bi se mogla izvršiti isplata:

“Bilo bi najlakše njima direktno uplatiti na račun”, dodao je.

Mačkića su upitali i za komentar odlaska ministra Zdravka Marića te njegova vjerojatnog nasljednika Marka Primorca

"Mi smo kolege s Ekonomskog fakulteta, ali nismo na istoj katedri pa se Primorac i ja ne poznajemo vrlo dobro. Pretpostavljam da će nastaviti u istom smjeru kao i Marić do sada. Nemam očekivanja, vjerujem da će i ovaj dati sve od sebe kao što je i prethodni dao. Kolega je s katedre za financije, ja sam s katedre za ekonomsku teoriju”, istaknuo je Milanovićev savjetnik. 

VIDEO Analitičar: Je li ovo bio pomno isplaniran odlazak ministra Marića?

Komentara 5

Avatar Darlboro2
Darlboro2
15:34 06.07.2022.

Divno, dakle opet bi prije svega profitiralo pleme koje ima puna dvorišta automobila, kombi vozila i manjih kamiona registrirana na kojekakve bake, djecu i sl., a naravno korisnici su svih gore nabrojanih pogodnosti, znači dječji, socijala i ostalo... I naravnoo 90% njih evidentirani kao počinitelji kaznenih djela... Superiška!!!!

WT
WTF!
18:34 06.07.2022.

Veća cifra,30 000 000 : 785 000 = 38,21kn. Kak cijene skaču,nebu dosta ni za 10 rola wc papira. Ne znam kam bi ovo uvrstila Monthy Python show,vic godine,dobitnik zlatne maline ili samo preporuka da uzme kalkulator....🤦‍♀️🤦‍♀️👎👎👎👎👎👎

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije