Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže ispriku

Milanović: Želim da svaki Srbin Hrvatsku doživljava kao majku

zoran vinkovic
Davor Javorovic/PIXSELL
18.09.2013.
u 09:49

Stranka nije zadovoljna "bahatim i arogantnim" načinom na koji premijer Milanović brani sporne izmjene zakona

HDSSB je prikupio dovoljan broj potpisa da se u Saboru pokrene rasprava o postavljanju dvojezičnih natpisa u Vukovaru, izvijestili su HDSSB-ovci na konferenciji za medije. Podršku su dobili, kažu, od kluba HDZ-a te zastupnika HSS-a i HSP-a.

Dvojezičnost u Vukovaru

– Tražimo dosljednu primjenu članka 8. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina i odgodu primjene dvojezičnih natpisa do sljedećeg popisa stanovništva, znači desetak godina – rekao je predsjednik kluba HDSSB-a Josip Salapić.

Premijer Zoran Milanović odgovorio je da “nikoga u Vukovaru nećemo povrijediti”, ali je naglasio da mu smeta kada se ljudima koji su u ratu i nakon njega gaženi ovako manipulira.

– Želim da svaki Srbin Hrvatsku doživljava kao majku, a ne kao gazdaricu – rekao je Milanović.

Premijer je odgovarao i na pitanje problema u zdravstvu kad ga je HDSSB-ov Josip Salapić pitao što je spreman poduzeti da se riješi problem zbog kojeg liječnici i sestre štrajkaju. Milanović je naveo da je ostavljena golema proračunska rupa, ali i da je sustav preglomazan pa da zato liječnici i sestre imaju manje plaće nego što bi ih trebali imati.

''Lex Milanović''

Stranka nije zadovoljna ni "bahatim i arogantnim" načinom na koji premijer Zoran Milanović "brani" izmjene Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s članicama EU.

– "Lex Perković" postao je "lex Milanović", odnosi se na osobni odnos premijera Milanovića prema Europskoj komisiji – kaže Salapić. Dodao je da stranka podržava opravdani štrajk liječnika i naglasio da je sintagma "Zdravlje za sve" koju je Kukuriku koalicija predstavljala u Planu 21 pokopana čim je Rajko Ostojić postao ministar zdravlja.

– Jedina šansa za Hrvatsku je odlazak Milanovića i nesposobne Vlade. Kamo sreće da smo ptičji rezervat pa bismo bili zaštićeni kao ptice pjevice – rekao je odlazeći zastupnik Zoran Vinković koji napušta Sabor nakon gotovo dvije godine jer je izabrani zastupnik Krešimir Bubalo, kojeg je Vinković mijenjao u ovom sazivu, aktivirao mandat nakon što nije uspio ostati na mjestu osječkog gradonačelnika. HDSSB-ovci smatraju da bi najbolje bilo da se Milanović ispriča građanima tako da se raspišu prijevremeni izbori.

 >> 'Promijenite se ili ćemo protiv vas kao što smo i protiv Ronka'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije