Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGODOVANJE

Milanović: Zašto je Banožić još uvijek na slobodi? To je klasični kriminal

Milanović se obratio medijima na obilježavanju 31. obljetnice osnutka 2. gardijske brigade "Gromovi"
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/5
13.05.2022.
u 14:33

Radi se o tome, objasnio je Milanović, da je Banožić od njih tražio da ne izbace iz prostora odnosno ne zapečate prostor u kojem su u najmu bili nakupci, "prevaranti, obične varalice", koji za najam nisu plaćali godinama.

Predsjednik Republike Zoran Milanović u petak je postavio pitanje zašto je još uvijek na slobodi ministar u Vladi Mario Banožić, referirajući se na informacije koje, rekao je, pokazuju da je Banožić, kao ministar državne imovine, počinio klasično kazneno djelo pogodovanja.

Milanović je u Petrinji u izjavi novinarima rekao kako je čekao cijeli dan hoće li netko reagirati na zapisnik sa sastanka ministra Banožića i zviždačice Maje Đerek, koji je objavio dnevnik "24 sata", a koji pokazuje da je Banožić, tada kao ministar državne imovine, "prizvao dvije visoke dužnosnice državnih imovina i maltretirao ih sat ili dva da prekrše zakon, da 'udare đonom' na materijalne interese hrvatske države".

Radi se o tome, objasnio je Milanović, da je Banožić od njih tražio da ne izbace iz prostora odnosno ne zapečate prostor u kojem su u najmu bili nakupci, "prevaranti, obične varalice", koji za najam nisu plaćali godinama.

Prostor je sada i dalje u posjedu tih neplatiša, država je izgubila ono ranije i ne ubire prihode koji su vjerojatno nekoliko milijuna kuna jer to je centar Zagreba, upozorio je Milanović te upitao: "Što takav čovjek radi na slobodi, šta radi, a kamoli u Vladi?".

To je stvar za DORH i krim-policiju, a Banožić ostaje netaknut

"Most, SDP, Možemo!, hoćete otvoriti tu temu? Ja sam čekao cijeli dan. Dakle, to je klasični kriminal. Čovjek koji nema ni auto-školu, nije doveo odvjetnika sa sobom, nije doveo pravnike, nego se obračunavao na jedan vrlo neobičan način - to moram reći jer imam ogromnu iskustvo, čudno mi je to čitati, al' to je zapisnik - i tjerao dvije visoke dužnosnice jedne velike državne firme da pogoduju prevarantima", ustvrdio je Milanović.

Smatra kako u tom slučaju "postoji vrlo jasna namjera i svijest o protupravnosti o deliktnom ponašanju" te je ocijenio da je "to stvar za DORH, za krim-policiju".

"Imamo dokument u kojem jasno stoji da je ministar kriminalac i sad ćemo, zato što je upravo 'odletjelo' nekoliko ljudi iz Vlade zbog manjeg kriminala, šutjeti o tome da damo malo predaha onima koji krše zakon? Pa ne možemo šutjeti", poručio je predsjednik dodavši da Banožić "treba odletjeti" jer je katastrofa za Hrvatsku.

A taj čovjek je slobodan, dakle DORH ga ništa ne pita, on je član Vlade, on je netaknut, dodao je te ponovno pozvao saborske zastupnike da reagiraju.

"Gospodo iz Sabora napadajte. Evo vam trag, slijedite zaraženu krv", poručio je.

Komentara 12

BA
barbaizamerike
14:56 13.05.2022.

Pitam Milanovica di mu je onaj general sto je potpisao da se oslobodi Perkovic i Mustac jeli mozda broji putnike u Frankfurtu i onda javlja u Zagreb jeli ima nepogodnih ili mozda rusi svoju kucu koju je sagradio bez gradevinskee dozvole i poziva novinare da bi to gledali i snimali i pisali o tome zapravo to je pokusaj destabilizacije HR jer se moglo dogoditi da to krene lancano i da drzava stane rusiti sve objekte bez gradevinske uh koja bi to steta bila za HR.Jeli to radi po necijem zadatku?Pod cijom je kontrolom?

GO
GordanGorkic
15:12 13.05.2022.

Gdje je ona neutralnost sto si obecao 2020? Kako si za to slagao tako lazes za sve, populist, demagog, oportunist, sve najgore, fuj...

AF
afer
15:11 13.05.2022.

Na odvikavanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije