Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELE U NATO

Finski ministar o Milanovićevim izjavama: Pomalo nam je to čudno...

Zoran Milanović na otvorenju 15. sajma poslova Job Fair u Zagrebu
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
12.05.2022.
u 21:54

Sad kad mi trebamo pomoć i solidarnost za naš zahtjev, nadamo se da će to pokazati zemlje poput Hrvatske. Pomalo nam je čudno ako naše članstvo u NATO-u bude povezano s nečim na što ne možemo utjecati, rekao je Pekka Haaviasto

Nakon Švedske i Finska je odlučila podnijeti zahtjev za ulazak u NATO što je razbjesnilo Rusiju. 

Ministar vanjskih poslova Finske Pekka Haaviasto za Dnevnik Nove TV to je komentirao, ali je i odgovorio na pitanje o izjavama koje je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović davao u proteklih nekoliko dana.

- Finska je bila jedna od onih zemalja koje su podržavale ulazak Sjeverne Makedonije, Albanije, Zapadnog Balkana u Europsku uniju i uvijek smo pozitivno gledali na tu integraciju. Naravno, sad kad mi trebamo pomoć i solidarnost za naš zahtjev, nadamo se da će to pokazati zemlje poput Hrvatske. Pomalo nam je čudno ako naše članstvo u NATO-u bude povezano s nečim na što ne možemo utjecati - rekao je. 

Podsjetimo, finski predsjednik Sauli Niinistö danas je najavio svoju potporu pridruživanju NATO-u. U zajedničkoj izjavi, on i premijerka Sanna Marin poručili su da ne treba čekati s podnošenjem zahtjeva. 

– Članstvo u NATO-u ojačalo bi sigurnost Finske. Kao članica NATO-a, Finska bi ojačala cijeli obrambeni savez. Finska mora podnijeti zahtjev za članstvo u NATO-u bez odgađanja – naveli su.  Također, istaknuli su kako se nadaju da će koraci potrebni za konačno donošenje odluke biti vrlo brzo doneseni, u sljedećih nekoliko dana.

VIDEO Rusija ozbiljno zaprijetila: 'Bit ćemo prisiljeni odgovoriti vojnom odmazdom na odluku Finske'

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
22:15 12.05.2022.

U EU Hrvatska treba stvarati saveznike i prijatelje među kojima su i Finska i Švedska. Ako u BiH s Bošnjacima ne ide dogovorom treba se polako okretati sebi i stvarati vlastite institucije korak po korak. Nažalost, od takvog scenarija svi će imati štete, a ponajviše Bošnjaci. Komšić je na pravom putu da načini totalni kaos u BiH. Više ćemo moći pomoći Hrvatima u BiH, ako su uz nas NATO, EU, Finska i Švedska. Budemo li im davali nekakve ultimatume ili ih ucjenjivali brzo ćemo potonuti.

KR
kronika20
22:47 12.05.2022.

Slučajni štetočina je pokazao svoj odnos prema Hrvatima kada im je nametnuo poturicu komšića i rušio jedinstvo hrvatskog naroda.

BA
Bandopoly
22:49 12.05.2022.

A tko njega uopće shvaća ozbiljno. Ja ga doživljavam kao neki lik iz Alan Forda :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije