Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVAK SUKOBA DRŽAVNOG VRHA

Milanović: Što to znači stabilizirati se? Ja sam puno stabilniji od njega, nisam nasrnuo ni na koga u Saboru

Predsjednik Milanović na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Donjeg Miholjca
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
28.09.2020.
u 12:39

Oni koji su bili u klubu kad je bilo uhićenja, sigurno će biti ispitani kao svjedoci. Pitanje je kakva će biti vrijednost tih iskaza. Vjerojatno nikakva. Dovedeni su u neugodan položaj, smatra predsjednik

Predsjednik Zoran Milanović komentirao je iz Donjeg Miholjca nedavne dnevnopolitičke događaje, pogotovo nedavne sukobe s premijerom Andrejem Plenkovićem oko afere Janaf. 

– Oni koji su bili u klubu kad je bilo uhićenja, oni će sigurno biti ispitani kao svjedoci. Pitanje je kakva će biti vrijednost tih iskaza. Vjerojatno nikakva. Dovedeni su u neugodnu poziciju. 

Nakon toga komentirao je svoj odnos s premijerom u svjetlu nedavnih događaja. 

– Ja se jesam ispričao. Nisam ni na koga nasrnuo u Saboru. Što to znači stabilizirati se? Ja sam mnogo stabilniji od njega – objasnio je podsjećajući kako je on jučer objavio status u kojem se nalazi svojevrsna isprika. Spominjanjem nasrtaja u Saboru Milanović je aludirao na incident u Saboru između Plenkovića i zastupnika Mosta Nikole Grmoje u siječnju 2019. godine.

Predsjednik Milanović na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Donjeg Miholjca
1/11

Podsjećamo, nakon što je Milanović prošlog tjedna žestoko kritizirao pojedine elemente afere Janaf i potom poručio kako bi se trebao sastati s premijerom, iz Vlade su mu poručili da do sastanka može doći tek nakon što se ispriča svima koje je uvrijedio te nakon što se stabilizira. 

Ponovo je potom pobliže komentirao razlog svog dolaska u klub D. Kovačevića: – Došla riba iz Splita. Nitko je nije želio kupiti, pa smo je pojeli. 

Upitan o tome je li korektno to što je bio u ''klubu'' za vrijeme lockdowna, kazao je: – Predsjednik Republike kao i predsjednik Vlade nastavili su više-manje raditi. Ta priča koja se prodaje da nisu zakoni isti za sve, to nije u redu. Što znači lockdown? Ljudi su i dalje išli na posao. Koja je razlika između vile Weiss i kluba? Što sam trebao – voditi razgovore s najbližim suradnicima preko Zooma?

– Neke stvari moraju ostati tajne. Mi sad vidimo da imamo premijera koji ne zna ništa. Lockdown nije režim. Pitate mene zašto nisam ostao doma? Pa nisam. Tim ministrima netko bi se trebao ispričati jer ih je netko namagarčio – kazao je i naveo je kako će i njih morati ispitivati, zbog čega će istraga trajati mjesecima, te je dodao: – Ispitivat će i Kitarovića, on nema pojma o tome. 

– Neka mi prestanu pričati o stilu, ja na ljude ne nasrćem fizički, ne psujem, ne urlam na njih. Znam biti grub, ali ta razina bahatosti i arogancije nije moje područje – rekao je predsjednik ponovno aludirajući na Plenkovića.  

Video: Afera Janaf

 

Komentara 55

SN
Samo naprijed
12:51 28.09.2020.

Milanoviću ušla vođa u uši. Najprije je glupo priznao da je posjećivao klub, da je unatoč triobi vlasti dirigirao DORH-om zajedno s drugom Ostojićem (to znači prekinuo istragu protiv Linića koji ga je teško teretio, prekinuo istragu protiv brata mumu Kresše...). Pokakao se je i sada napada, hm, napad he najbolja obrana. E nećeš dugo razbojniče.

MA
manipulacija
13:00 28.09.2020.

Zlorana je gašenje kluba toliko uznemirilo da se sav unervozio i počeo paliti izjave koje će ga koštati...

GY
Gogo_Yubari
13:02 28.09.2020.

Drug Milojko je bijesan jer više ne može trošiti državni novac bez detaljnih evidencija, dajte mu sredite neko putovanje ratnom mornaricom i kilu bijeloga da dođe k sebi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije