Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLJETNICA MIRNE REINTEGRACIJE

Milanović: Srbija mora znati da dok god misli dizati optužnice protiv naših generala neće imati našu potporu

Foto: Branimir Bradarić
1/15
15.01.2023.
u 12:29

Danas se obilježava 25. obljetnica završetka mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja te završetka mandata UNTAES-a u Vukovaru.

Predsjednik Republike sudjelovao je na obilježavanju 31. godišnjice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i 25. obljetnice završetka mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja te završetka mandata UNTAES-a  u Vukovaru.

"Kad vidimo saveznike u posljednjih 30 godina, vidim ih u Njemačkoj, Austriji i Mađarskoj. Mi smo bili pod embargom", podsjetio je i dodao je da je mirna reintegracija uspjeh Hrvatske.

"Srbija ne može pretendirati da želi u Europsku uniji, a odnos koji ima prema Rusiji, koji je legitiman, ne pridonosi tome. Treba donijeti odluku. Srbija u isto vrijeme mora znati da dok god misli dizati optužnice protiv naših generala i brigadira u mirovini zbog događaja na teritoriju treće zemlje neće imati našu potporu i mi to ne može tolerirati. To je minumum povjerenja u odnosima. Zapad čeka i otvoren je", napomenuo je.

"Čestitam na mirnoj reintegraciji. Žao mi je što ovdje nisu predstavnici podunavskih Srba. Ova priča je radi nas. Potrebne su dvije strane", kazao je. Pozvao je predstavnike Srba da u svojim nastupima poštuju hrvatsku državu i da ne govore da je bilo etničko čišćenje jer nije bilo, izjavio je.

Prije toga, predsjednik je položio vijence u spomen na stradale u Domovinskom ratu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

1/7

Komentara 56

DE
Demigodessnixie
12:59 15.01.2023.

Srbija nas na nikakav način nije obeštetila, progone naše branitelje, kradu kulturno blago, falsificiraju povijest, vode propagandni rat protiv Hrvatske, rehabilitiraju ratne zločince i ostale 4tnike, mantraju velikosrpske ideje, teroriziraju sve susjedne zemlje, uvalili su nam svoju crkvu na proračun (iako nema osnove da budu u tudjoj državi)...ako bi ih mi u bilo čemu podržali onda smo zreli za ludnicu

KB
KAJ BI VAM REKEL
13:08 15.01.2023.

Pa ako smo susjedi ne znači da smo prijatelji. Živjela Hrvatska.

LL
lijepa_li si
12:57 15.01.2023.

kako mi ne dižemo optužnice protiv generala jna , general štaba...oni su zaključili da su nevini, a pošto netko mora bit kriv optužuju naše generale... prosto ko pasulj! mi vazda u defanzivi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije