Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAKONSKA REGULATIVA

Milanović se sastao s novom pravobraniteljicom. Pričali su o govoru mržnje i reakciji institucija na to

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan
1/2
03.05.2021.
u 14:10

Teme razgovora bile su, nadalje, zaštita i promicanje ljudskih prava i sloboda, kao i potreba suzbijanja diskriminacije u hrvatskom društvu po svim osnovama, navodi se u priopćenju.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je pučku pravobraniteljicu Tenu Šimonović Einwalter, navodi se u priopćenju kojeg je poslao Ured predsjednika. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

"Pučka pravobraniteljica, koja je nedavno izabrana na tu dužnost, predstavila je Predsjedniku Republike prioritete svoga rada, pri čemu se posebno osvrnula na zakonsku regulativu te ovlasti institucije pučkog pravobranitelja.  

Predsjednik Milanović i pučka pravobraniteljica Šimonović Einwalter razgovarali su i o problemima s kojima su hrvatski građani i društvo danas najčešće susreću, posebice o govoru mržnje te neadekvatnom postupanju nadležnih državnih institucija u takvim situacijama. Teme razgovora bile su, nadalje, zaštita i promicanje ljudskih prava i sloboda, kao i potreba suzbijanja diskriminacije u hrvatskom društvu po svim osnovama.

Predsjednik Milanović i ovom je prigodom naglasio kako svoju ulogu doživljava i javno obnaša kao branitelj Ustava i vrijednosti demokracije, pravnog poretka i ljudskih prava", navodi se u priopćenju. 

Komentara 11

RA
RADIKALAN
15:10 03.05.2021.

Trpili smo mi verbalni delikt punih 45 godina, nikad više

DU
Deleted user
15:03 03.05.2021.

Sloboda govora i izražavanja najvise smeta lijevim ekstremistima

FR
Freedom
14:58 03.05.2021.

Sloboda govora i izražavanja je temelj demokracije, tzv."govor mržnje" je obična floskula koju nedemokrati koriste za progon političkih neistomišljenika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije