Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKI DAN ZDRAVLJA

Milanović se oglasio na Facebooku: 'Očekujem da država prihvati dijalog sa zdravstvenim djelatnicima'

Zagreb: Milanović se obratio medijima nakon obilaska izložbe o Dori Pejačević
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/4
07.04.2023.
u 12:52

Svjetski dana zdravlja, koji se danas obilježava pod geslom „Zdravlje za sve“, #HealthForAll prilika je da se podsjetimo kako je zdravlje na prvom mjestu ljestvice vrijednosti sretnog i kvalitetnog života, napisao je Milanović.

Predsjednik Zoran Milanović nakon dugo vremena oglasio se na Facebooku gdje se osvrnuo na Svjetski dan zdravlja koji se obilježava danas, a prokomentirao je i nezadovoljstvo liječnika koji traže bolji status i uvjete rada. Poručio je kako očekuje da će 'država prihvatiti' dijalog koji traže zdravstveni djelatnici. Poručio je i kako 'pristup zdravstvenim ustanovama i sustavima liječenja mora biti dostupan svima'.

- Svjetski dana zdravlja, koji se danas obilježava pod geslom „Zdravlje za sve“, #HealthForAll prilika je da se podsjetimo kako je zdravlje na prvom mjestu ljestvice vrijednosti sretnog i kvalitetnog života. U Hrvatskoj, na sreću, još uvijek imamo javni zdravstveni sustav koji osigurava zdravstvenu skrb za sve naše ljude, bez obzira na njihov socioekonomski ili financijski status. Tako treba i ostati, a institucije države zadužene za upravljanje zdravstvenim sustavom moraju ga učiniti još efikasnijim i kvalitetnijim.

U tom poslu, nezaobilazni partneri su im naši zdravstveni djelatnici koji i ovih dana nude i traže dijalog i suradnju s Vladom. Očekujem da država prihvati taj dijalog jer bez ljudi koji nose zdravstveni sustav nemoguće je unaprijediti ga i osigurati kvalitetnu zdravstvenu skrb za sve.

Briga za zdravlje, međutim, ne počinje u bolnicama i ordinacijama, već u našim domovima, našem osobnom i obiteljskom odnosu prema tjelesnom i mentalnom zdravlju. Osobito je važno djecu i mlade potaknuti na usvajanje zdravih navika. To je investicija koja će im kroz život donijeti vrijednosti s višestrukima kamatama.

Želim vjerovati kako smo iz neugodnog iskustva s pandemijom COVID-a 19 izvukli i neke pouke, prije svega o tome kako vrijednost zdravlja nije tek puka fraza već je zdravlje univerzalna ljudska vrijednost. Pristup zdravstvenim ustanovama i sustavima liječenja mora biti dostupan svima, bez obzira gdje i u kakvim socioekonomskim uvjetima živjeli. Samo tako ćemo se približiti i ostvarenju vizije hrvatskog zdravstvenog velikana dr. Andrije Štampara, jednog od osnivača World Health Organization (WHO), čija se profesionalna ostavština može svesti upravo u poruci – zdravlje za sve je uvjet razvoja modernog društva - napisao je Milanović na Facebooku.

VIDEO Prodaju se umjetnine Ive Sanadera: Među njima i pet djela poznatog slikara

Komentara 5

PA
pavlov
13:30 07.04.2023.

Lepi Cane je uvek prihvaćao razgovore kad je bio premijer, osobito kad mu je ministar bio i njegov osobni pomoćnik - zubar Varga!!! Zdrastveni radnici su imali, radnu obavezu, pa neka razgovaraju koliko im srce želi....

DU
Deleted user
14:14 07.04.2023.

Puno rijeci, puno bedastoca. Moze li HR konacno dobiti suvislog predsjednika??

Avatar Barba
Barba
14:17 07.04.2023.

Sinek u ovom slučaju imaš sukob interesa jer ti je žena liječnik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije