Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbjeglička kriza

Juncker ponudio pomoć Europske unije premijeru Milanoviću

Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
18.09.2015.
u 23:57

Sastanak ministara unutarnjih poslova EU idući utorak trebao bi dovesti do dogovora o najpragmatičnijim i brzo operativnim europskim mjerama

Premijer Zoran Milanović večeras je telefonski razgovarao s predsjednikom Europske komisije Jean Claude Junckerom o izbjegličkoj krizi i izazovima s kojima se suočava Vlada i Europska unija, izvijestili su iz Vlade.

"Predsjednik Juncker potvrdio je svoju osobnu podršku i ponudio tehničku i logističku pomoć EU predsjedniku Vlade Milanoviću u nošenju s trenutnom situacijom. Složili su se da one koji traže zaštitu od rata, terora i opresija treba tretirati s ljudskim dostojanstvom i u skladu s europskim zajedničkim vrijednostima. Također su naglasili potrebu da sve države članice EU poštuju europsko pravo u potpunosti", stoji u priopćenju Vlade.

Naglasili su potrebu da se pojača zaštita vanjskih granica EU i pomoć neposrednom susjedstvu i da "dođe do brzog napretka u operativnoj solidarnosti između država članica kako bi se nosile s izbjegličkom krizom, na osnovi inicijativa i prijedloga EK od prošlog tjedna".

"Sastanak ministara unutarnjih poslova EU idući utorak trebao bi dovesti do dogovora o najpragmatičnijim i brzo operativnim europskim mjerama. Predsjednik EK i predsjednik Vlade dogovorili u također da nastave konstruktivne razgovore na marginama neformalnog Europskog Vijeća iduće srijede u Bruxellesu", zaključuju iz Vlade.

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>>Ostojić: Hrvatski policajci nisu uhićeni u Mađarskoj, zapisani su i vraćeni. Pregovara se oko vlakovođa

>>Slovenska policija bacila suzavac, deseci zatražili liječničku pomoć

Komentara 26

DU
Deleted user
00:32 19.09.2015.

Krizu tragediju i katastrofu stvorile su neke od bogatijih zemalja reklamirajuci njihovu takozvanu pomoc izbjeglicama iz zemalja zahvacenih ratovima. Ako su stvarno htjeli pomoci trebali su organizirati prihvatne centre u tim ili susjednim zemljama. Nakon toga dopremiti broj od tihod tih izbjeglica koliko su mogli primiti u svoje zemlje. Svakako sa time bi se izbjegla sva ova tragedija i katastrofa.

TO
Toaletni
00:12 19.09.2015.

Očigledno, zbog manjka energenata Njemačka se uplela u krizu u Siriji...da li idejno ili praktično ili zbog kojih drugih razloga nije važno,,,izgledno je da su upetljani...vjerojatno je tajnim sporazumima i preko tajnih službi bilo naputaka da ljudi iz vojske vladajućeg režima dezertiraju uz obećanje dobivanja azila u Njemačkoj i zemljama koje su umoćene u to skupa sa njom...na početku je bilo manje dezerterstva jer je vojska bila močna pa se nije nitko usudio to učiniti ili je bio brzo uhvaćen i pogubljen, no s vremenom se stvar promijenila...u glavnom....mnogi ovi dezerteri iz sirijske vojske s pravom dolaze u Njemačku jer znaju što im je obećano ako posjeduju dokumente i dokaze...da se ne gubim u detaljima....očigledno Rusi sve to znaju i čekaju da Njemačka javnost sve to objavi...a Merkelica šuti jer je i ona umočena...a i onih dvadesetak tisuća Kalašnjikova koje je otišlo iz Hrvatske neke druge drži umočene... neki su se čak i smijali kad su na Vladi to komentirali, pa su probali na iskrivljenom njemačkom reći što je to strojnica...bila je šaljiva atmosfera koja danas i nije...

DU
Deleted user
00:34 19.09.2015.

Sitna dušica se rascvala što se nadbirokrat Juncker udostojao obratiti mu se, konkretno naravno ništa, ako su uopće razgovarali jer Milanovićev engleski je podosta klimav.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije