Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
78. OBLJETNICA

Milanović povodom Dana sjećanja na žrtve holokausta: 'Nikada ne smije biti zaboravljen'

Predsjednik uručio časničke bodeže umirovljenim generalima i brigadirima/kapetanima bojnog broda
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
27.01.2023.
u 16:13

Dužnost civiliziranog svijeta da nastavi poštivati i komemorirati ovu veliku patnju i žrtvu židovskog naroda, objavio je Milanović na Facebooku

Predsjednik Republike Zoran Milanović objavio je u petak na svom Facebook profilu kako na današnji dan obilježavamo Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta, najmonstruoznijeg zločina u povijesti čovječanstva, koji nikada ne smije biti zaboravljen.

"Dužnost civiliziranog svijeta da nastavi poštivati i komemorirati ovu veliku patnju i žrtvu židovskog naroda. Holokaust nikada ne smije biti zaboravljen", poručio je Milanović na facebooku.

Podsjetimo, komemorativna šetnja Praškom ulicom do Glavnog kolodvora organizirana je povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta, kada je Crvena armija oslobodila Auschwitz-Birkenau u Poljskoj gdje je bio koncentracijski logor u kojem je ubijeno preko milijun ljudi. U spomen na žrtve Holokausta, sudionici su položili cvjetove i kamenčiće na spomenik žrtvama Holokausta i ustaškog režima, pokraj Glavnog kolodvora.

>> VIDEO Butković: Ništa se nije moglo dogoditi od 31. prosinca do 10. siječnja zbog čega bi se cijene digle

Komentara 1

Avatar MILENIUM Sokol
MILENIUM Sokol
17:31 27.01.2023.

Ajd zaboravit se nesmije nikako. Al Hrvati su i svoj genocid skorom dozivjeli. I tako jos od vremena kralja aleksa i prije. Od stvaranje srbije iz carstva Bugarske nas pokusavaju iztrjebit. Ako ne i tako otvoreno,al potajno to cine stoljecima. Da si mi nametnemo teret koji su svabe zakuhale, ako ja osobno kazem,nije se to smijelo dogodit.A u ostalome:te probleme jugici nikad nisu obradili ,nego postupali istom mjerom sto su i nacisti cinili. A za to si danasnji narastaji netrebaju obuc cipelu. Mi smo dosta spastali .Financiranjem cijele bivse drzave. Vrijeme je otvoreno o svemu pricat.I to dialogno bez optuzbama koje nikad nisu stvarno iztrazivane na ovim prostorima.U stvari nitko nezna tocno tko je sta cinio.Al jedna stvar stoji. I Hrvati su zrtve bili,i to jos danas djeluje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije