Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'U mom uredu to ne trošimo'

Milanović o skandalu s pićima: 'Zaribali su. Nekroza probavnog trakta ozbiljna je stvar'

Obilježen Dan Sveučilišta u Zagrebu
Emica Elvedji/PIXSELL
08.11.2023.
u 13:34

'Tamo gdje je to punjeno zakazalo je, čini mi se. Znači u Austriji, ako dobro shvaćam. Uglavnom, zaribali su. Nekroza probavnog trakta ozbiljna je stvar', rekao je na upit novinara predsjednik Zoran Milanović.

"Netko je zakazao, budimo realni. Čini mi se tamo gdje su punili, u Austriji, čini mi se. To je sve što ja, koji nisam za to nadležan, mogu reći", rekao je na pitanje novinara o skandalu s navodnim trovanjem pićima u Hrvatskoj. "Ne znam kad su obavijestili javnost, nemam dovoljno informacija. Ne mogu biti ni afirmativan ili kritičan, čim takvu informaciju imaš, moraš je podijeliti s onima koji moraju obavijestiti javnost. Tako ja mislim", kaže predsjednik. 

"Nitko neće piti tu vodu, kompanija će platiti odštetu, i to značajnu odštetu, jer nekroza probavnog trakta je ozbiljna stvar. I trebat će im neko vrijeme da se vrate na tržište. Zvuči brutalno, ali zaribali su. I to ozbiljno", zaključio je predsjednik. Objasnio je kako se u njegovu uredu ne koriste pića tog proizvođača. "Koristimo jednu slovensku vodu, čini mi se, i sve ostalo je hrvatsko. I inače imam problem s brendovima koji brutalno istiskuju druge iz restorana. Ako ćeš imati tu vodu, ne smiješ imati druge... Iz tog razloga se opredjeljujem za manje brendove", zaključio je Zoran Milanović.  

Postavljeno mu je pitanje o skandalu na Geodetskom fakultetu i jutrošnjim uhićenjima na temelju postupka koji su pokrenuli europski istražitelji (EPPO) u Hrvatskoj protiv nekadašnjeg čelnog čovjeka Geodetskog fakulteta u Zagrebu Almina Đape i njegova suradnika, profesora Boška Pribičevića zbog sumnje da su još od 2019. izvlačili novac europskih fondova. Sumnja se da su napravili štetu od oko dva milijuna eura. Osim europskih fondova i to Europskog fonda za regionalni razvoj te Fonda solidarnosti EU, prema tvrdnjama EPPO-a, oštetili su i državni proračun RH, kao i budžet Nacionalnog istraživačkog vijeća Republike Italije.

GALERIJA Zbog sumnje na trovanje pićem policija na fakultetima i u bolnicama. Ministar: 'Ako treba, uključit će se i SOA'

Obilježen Dan Sveučilišta u Zagrebu
1/40

Ne znam detalje o tome, ali ako je to istina, meni nije jasno zašto se to gradilo devet godina. Zgrada se počela graditi još otkako sam ja bio premijer. Sve je na kraju naša stvar, naša zemlja i naša tijela, stvarno si jadan ako ti se tu treba uvaljivati OLAF. Na kraju, sve je pitanje neke kulture političkih stranaka i ljudi koji ih vode, što je dopušteno ponašanje, što nije... To su sve stvari koje skoro da se doma uče, kad kreneš u školu, trebalo bi prestati to učiti', rekao je predsjednik. Dodao je, ako su zaista nabavljali jahte za Geodetski fakultet, da onda "nisu normalni". Spomenuo je i slučaj u Zadru te privedenu bivšu dekanicu Dijanu Vican. "Takve stvari uvijek budu otkrivene, uvijek prije nego kasnije." 

Na pitanje o Agrokoru rekao je "kako cijela priča danas izgleda, kako Plenković voli reći, groteskno". "Danas govoriti o tome tko je kriv što je sud angažirao potpuno nepodobnog vještaka lanjski je snijeg. O tome smo govorili lani."

VEZANI ČLANCI 

VIDEO Beroš: Imamo četiri nova slučaja, jedan u Varaždinu. Nisu pili ista pića. Ako treba, uključit će se i SOA

Komentara 22

JO
jocoudriga
13:40 08.11.2023.

Od kvantne fizike, janjetine u Slovenskoj, ruskih dronova do nekroze jednjaka jedini meritorni u Hrvatskoj po navedenim pitanjima.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
13:50 08.11.2023.

Ovaj je nekima za sve stručnjak. Od premlaćivanja branitelja do suradnje sa DP, Dodikom, Kremljom, karies, đabnu klopu, KingKong, Bundesliga, utjerivanje školskih petica, i evo sada se razumije i u trovanje i zna zašto se to desilo. Zanimljivo samo u skandal oko propadanja optužnice crvenom tajkunu Todoriću se znamenito ne izjašnjava. A on samnpostvaio glavne ljude/drugove u sudske institucije

DA
dalmatimun
14:03 08.11.2023.

pa on je i liječnik, čudo od čovjeka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije