Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpisan sporazum

Milanović: Naša je lista daleko najkvalitetnija

Kukuriku koalicija potpisala sporazum za izbore za EP
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
31.03.2014.
u 13:17

- U svom sam životu vidjela puno koalicija, ali nisam vidjela niti jednu u kojoj je bilo manje sukoba i nesuglasica, ova koalicija funkcionira izuzetno lagano u komparaciji s drugim koalicijama - rekla je Vesna Pusić

Čelnici stranaka Kukuriku koalicije Zoran Milanović, Vesna Pusić, Silvano Hrelja i Boris Miletić danas su točno u podne u središnjici SDP-a potpisali sporazum o zajedničkom izlasku na izbore za Europski parlament, koji će se održati 25. svibnja.

- Čast mi je što je HSU dio koalicije, ovi izbori su važni jer je od 21. srpnja prošle godine svaki europski problem naš problem, a svaki naš problem je i europski problem. Zadovoljni smo sa 7. mjestom na listi jer računamo da ćemo preferencijalnim glasovima imati svog zastupnika u EP, što nam je jako važno jer želimo bit prva umirovljenička stranka u Europi koja ima svoje predstavnike u EP - rekao je Silvano Hrelja, šef HSU-a.

Šef IDS-a Boris Miletić rekao je da je vrlo bitno tko će nas predstavljati u EP, a da su se oni u Istri dokazali u mnogočemu pa i u korištenju EU fondova i da su, tvrdi, već realizirali preko 340 projekata vrijednih 110 milijuna eura. Predsjednica HNS-a Vesna Pusić također je rekla da su ovi izbori užasno važni i bez obzira što će Hrvatska imati samo 11 zastupnika da možemo mijenjati stvari. U tom kontekstu spomenula je nedavno glasanje u Europskom parlamentu kada je samo zbog nekoliko glasova manjka odbijena rezolucija prema kojoj bi žene i muškarci bili izjednačeni u plaćama za jednake poslove. Na to se nadovezao predsjednik SDP-a Zoran Milanović rekavši: - Zna se tko je bio protiv takve odluke.

Milanović: Što se mene tiče ćirilica se neće nametnuti kao glavna tema izbora

Milanović je rekao da će od hrvatskih zastupnika očekivati da se bore za više Europe tamo gdje to znači više demokracije, više ljudskih prava, veća zaštita natjecanja na tržištu, ali da je za manje Europe kada je riječ o birokraciji. Napomenuo je da se male države poput Hrvatske trebaju štiti od takve prakse, od toga da se odluke donose u birokratskim hodnicima u Bruxellesu. - U političkom, stručnom pa i ljudskom smislu naša lista je daleko najkvalitetnija - rekao je Zoran Milanović.

Novinari su ga pitali da li ga brine pad rejtinga stranaka Kukuriku koalicije i posljedična rast nekih novih stranaka koje je sam Milanović nazvao "protestnim strankama" te može li se ćirilica opet nametnuti kao glavna tema kampanje. - Što se mene tiče ćirilica se neće nametnuti kao glavna tema izbora, to je pitanje ustavno-pravnog poretka. Danas obilježavamo 5. godišnjicu članstva u NATO-u i da smo se tada ponašali tako prema manjinama ne bi nas primili u NATO, a kasnije ni u EU - rekao je Milanović i dodao kako mu je drago da sve te "prosvjedne stranke" ipak u svojoj biti njeguju temeljne i ljudske vrijednosti, ali da to nije dovoljno jer kako je rekao "ne možeš biti uvijek protiv svega".

Novinari su predsjednike SDP-a i HNS-a zamolili da komentiraju česte sukobe u koaliciji pa i posljednje HNS-ovo kontriranje vezano uz rezanje novca za program zapošljavanja mladih. - U svom sam životu vidjela puno koalicija, ali nisam vidjela niti jednu u kojoj je bilo manje sukoba i nesuglasica, ova koalicija funkcionira izuzetno lagano u komparaciji s drugim koalicijama - rekla je Vesna Pusić na što je Milanović rekao samo "dovoljno".

>> Počele prozivke: Kriv Zoran Milanović ili stranka

Komentara 36

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
13:36 31.03.2014.

hahahaha... premda uvijek ljude baca u očaj, ovaj Milanović neki put zbilja zna nasmijati čovjeka...

LO
lokun
13:36 31.03.2014.

Katastrofa po čemu je najkvalitetnija Biljana Borozan, optužuje Hrvate u Brislu da progone Srbe Jozo Radoš vječiti student na Fakultetu političkih znanosti Mimica ako i prođe neće biti zastupnik Ivan Jakovčić, član koalicije kAJIN ga naziva najvećim KRIMINalcem U ISTRISTRI Tko još imaMIlorad Pupavac, etnobiznismen kako ga naziva Josipovć Picula koji se s Milanovićem nije čuo godinu dana

AN
ANM
13:24 31.03.2014.

Jaki mi novinari! Šta ga ne pitaju koliko je dobio za CO!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije