Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZJAVA PREDSJEDNIKA

Milanović nakon pobjede vatrenih: Hrvatska može do kraja s ovakvom igrom

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta
1/8
09.12.2022.
u 20:13

Predsjednik Milanović izjavu medijima dao je i uoči utakmice nogometnih reprezentacija Hrvatske i Brazila

Velika je pobjeda. Brazil mi je nekako do sada davao dojam najjače momčadi. Mi smo ih uspjeli svesti na njihovu i oni nas na našu mjeru, što znači da je bilo sve jako ravnopravno i super. Tko nije spreman na stres neka ne ustaje iz kreveta. Hrvatska može do kraja s ovakvom igrom. Brazil je dao igrati i igrao je. Potpuno je drukčiji pristup od Japana, puno bolji nogometaši pojedinačno, a nisu dominirali nad Hrvatskom. Nisu uopće dominirali. Jednog dana doći će novi lavovi, novi čopor, ali ovi su još uvijek živi - komentirao je nakon utakmice predsjednik Milanović pobjedu hrvatske reprezentacije nad Brazilom i ulazak u polufinale Svjetskog prvenstva.

Predsjednik Milanović izjavu medijima dao je i uoči utakmice nogometnih reprezentacija Hrvatske i Brazila, koju je pratio i s hrvatskim iseljenicima navijao za hrvatsku reprezentaciju u prostorijama Sportskog klub "Hrvatski sokol“ u Antofagasti. Prije utakmice Predsjednik je rekao da očekuje borbu, a hrvatskoj reprezentaciji poručio da budu emocionalno stabilni jer, kako je kazao, pamet već imaju. "Ne dati se impresionirati, znanje imaju. Neka se oznoje Brazilci, a Hrvatska nikada nije autsajder. Ući među osam na svijetu već je sjajno, ali time se ne treba zadovoljiti. Treba gristi kao da je zadnje. To je momčad čiji kostur čine igrači koji su nevjerojatno iskusni i još uvijek su u dobroj snazi“, rekao je predsjednik Milanović.

Predsjednik Milanović u izjavi je prokomentirao službeni posjet Republici Čileu: "Ovdje se ne dolazi svaki dan i svake godine. Ja sam već dolazio u Čile. Bio sam na jugu, a od tamo je porijeklom i sadašnji predsjednik Čilea - Hrvat, a i predsjednik Kongresa Mirošević je Hrvat. Dobro se oni ovdje snalaze“.

"Ovo je zemlja u kojoj su Hrvati su ostvarili nevjerojatne uspjehe, sačuvali su običaje i taj identitet nije bio ugrožen - jako su uspješna zajednica. To su doma naučili. Oni koji su išli među prvima dolazili su spremni na uspjeh s osnovnim alatom kojeg su stekli doma, u Dalmaciji. U Hrvatskoj i na Braču je sada standard bolji nego ovdje. Nevjerojatno je na koju su avanturu i rizik bili spremni ovi ljudi i radili su za sebe. Ta priča o Dalmatincima, u pravilu mladim muškarcima, koji su išli u početku sami na kraj svijeta je nevjerojatna priča povijesti jednog malog naroda kao što je naš. A onda u okviru našeg naroda, to je opet jedna mala grupa otočana iz jedne generacije“, izjavio je danas predsjednik Milanović u Antofagasti nakon sastanka s izaslanicom Predsjednika Republike Čilea u Regiji Antofagasta.

Komentara 7

BR
bradpitt
22:30 09.12.2022.

Dao bog da imamo tako sposobne i uspjesne politicare kao nasi nogometasi sve bi bilo super

Avatar sniper
sniper
07:11 10.12.2022.

Povodom toga šta je Hrvatskoj odobren ulazak u Schengen zonu nije se sa niti jednim slovom oglasi ja. A sada objavljuje svoje slike zbog kojih je 2018. Proziva Kolindu... Neprocijenjivo

LP
ljerka.p2911
22:12 09.12.2022.

Neprekidno se naknadno utrpava u pobjedničku vkak. Ko ga ne zna...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije