Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
09.12.2022. u 19:31

Ulice svih naših gradova opet su bile pune, unatoč kiši i hladnoći

Slika na televiziji u trenucima dok je zasvirala hrvatska himna uoči početka utakmice protiv Brazila najbolje je opisala što vatrenima znači igranje za Hrvatsku. Bilo je tu toliko ponosa, prkosa, fanatizma i volje u očima naših igrača da je nekom strancu teško objasniti tu strast koju već godinama imaju vatreni dok igraju u kockastom dresu.

Pobjedom protiv Brazila, nakon još jedne senzacionalne pobjede nakon raspucavanja 5:3 (1:1), učinili ste nas ponosnima zbog još jednog senzacionalnog uspjeha koji ste nam priuštili, zbog toga što ste još jednom ujedinili cijelu Hrvatsku. Borili ste se do zadnje kaplje znoja, do posljednje sekunde i pokazali da nikad, baš nikad ne odustajete. Pa ni kada je nasuprot vas peterostruki svjetski prvak prepun megazvijezda. Ulice svih naših gradova opet su bile pune, unatoč kiši i hladnoći. Ponovno ste vratili vremena ponosa i slave, kad ljudi u Hrvatskoj zaboravljaju sve svoje probleme i uživaju u onome kako nas vi prezentirate u svijet.

I zato smo svi ponosni na vas. Već je ulazak u četvrtfinale ogroman uspjeh, a ovo što ste danas napravili je veličanstveno. Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se na 12 od posljednjih 14 velikih natjecanja, po peti put je ušla u četvrtfinale i treći put u polufinale. A od prvog SP-a na kojem je Hrvatska nastupila (1998. u Francuskoj) pa do danas, samo su četiri reprezentacije osvajale minimalno dvije medalje na Mundijalima. Njemačka (4 – zlato, srebro i dvije bronce), Francuska (3 – dva zlata i srebro), Brazil (2 – zlato i srebro) te Hrvatska (bronca i srebro). Nogometne velesile Španjolska, Italija, Nizozemska i Engleska u tom razdoblju imaju po jednu svjetsku medalju, dakle gledaju u leđa Hrvatskoj.

Bravo vatreni, naš ponos i dika! 

Komentara 3

Avatar Malo_vitra
Malo_vitra
16:11 10.12.2022.

Nama se nitko ne divi, dive se našim nogometašima i selektoru. Mi smo za razliku od njih čvrsto s Bugarskom na dnu EU.

K3
Krešimir_3007
20:13 09.12.2022.

Svi ove uspjesi temelje se i objašnjavaju samo i isključivo s dvije riječi : LUKA MODRIĆ. The end.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije