Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poručio građanima

Milanović: Monetizacijom bi platili dug autocesta i uštedjeli golem novac!

Zoran Milanović
Foto: YouTube/Vlada RH screenshot
1/2
15.10.2014.
u 20:14

Kada koncesionar jednom i jednokratno uplati naknadu, najveći dio duga autocesta bio bi odmah vraćen. Državi bi ostao sav prihod od trošarine na benzin, a to je 60 milijardi kuna kroz 25 godina, kazao je premijer

Vlada je na društvenim mrežama objavila snimku kojom se premijer Zoran Milanović obraća građanima i objašnjava im zbog čega je monetizacija autocesta najbolje rješenje. Time je odgovorio na jedno od najčešćih pitanja koja su mu postavljali putem Facebooka i Twittera.

– Kada koncesionar jednom i jednokratno uplati naknadu, najveći dio duga autocesta bio bi odmah vraćen i na taj način izbjegli bismo dugotrajno plaćanje kamata za kredite koji postoje. Državi bi ostao sav prihod od trošarine na benzin, a to je 60 milijardi kuna kroz 25 godina. Novac od trošarine država bi mogla uložiti gradnju, obnovu i održavanje lokalnih cesta, županijskih kojima se građani najviše koriste, kao i pelješkog mosta. Jednako tako bismo mogli uložiti novac u željeznicu i u u tom bi slučaju stranim bankama vratili dvostruko manje novca nego da plaćamo 25 godina jer bi na kamatama uštedjeli 30 milijardi kuna. Izbjegli bismo, dakle, kamatarenje – kazao je premijer Milanović.

>>Hajdaš Dončić: Ili monetizacija ili pelješki most

>>Za referendum protiv koncesije autocesta prikupljeno 160.000 potpisa

Komentara 35

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
20:39 15.10.2014.

pa tko je ovdje lud? a zakaj bi netko uzel autoput ak se nama ne isplati?koja lazovcina! milance lažeš! a tko ce za to vrijeme obnavljati autoput? gdje ce otic lova od naplate? ovo je samo pokusaj da drugovi osiguraju lovu za svoje partijske uhljebe! sve ste prodali!

DU
Deleted user
20:42 15.10.2014.

Ne vjerujem u dobre namjere ove vlade a pogotovo ne vjerujem u njihove sposobnosti i znanje, zato im treba zabraniti da išta potpisuju, poslije će reći da je kriv netko drugi i da nisu ništa obećali, u prijevodu, da im možemo popuš... kao što stalno govore.

BU
Bulaba
20:54 15.10.2014.

Opet isto kao i jučer. A gdje je zarada od autocesta? Gdje su prihodi od cestarine u slijedećih 50 godina? Koliko je to? Pusto razbacivanje milijadama, a nedostaje ključni podatak. Dakle, kako se nekom koncesionaru isplati dići kredit, platiti 3 milijarde eura unaprijed i na tu lovu plaćati kamate (jer nitko ne drži lovu u čarapi) i još održavati autoceste slijedećih 50 godina, a nama se to ne isplati? Ajde, ljepotane, odgovori na to. Izbjegli bi kamatarenje? Pa ovo je još gore, ovo je deložacija koja slijedi kad se više ne mogu plaćati kamate, kad vjerovnik ovrši budalu, uzme mu sve što ima i onda zarađuje na otetom resursu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije