Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analiza govora

Milanović i Barroso jedini govorili politički

Zoran Milanović
Robert Anić/PIXSELL
01.07.2013.
u 20:15

Premijerov je govor bio dobar, poslao je poruku kakav smo narod i naglasio spone koje nas vežu sa susjedima u regiji.

Osim premijera Milanovića i šefa Europske komisije Barrosa, koji su održali ne samo protokolarne nego i političke govore, ostali su govornici isključivo govorili prigodno. Čuli smo brojne pohvale na račun reformi i napretka Hrvatske pa se na trenutke činilo da smo toliko “napredni” i da smo u Uniju već davno mogli ući. Osim toga, izuzev Milanovića i predsjednika Josipovića, svi su ostali govori bili iznimno kratki.

S druge strane, na takvim svečanostima i nije očekivati nego afirmativne i pohvalne govore. Barrosa, koji je govorio o Hrvatskoj kao potpuno demokratskoj zemlji u kojoj se poštuju temeljna prava i vladavina zakona, građani okupljeni na Trgu bana Jelačića prekidali su pljeskom. Premijer Milanović imao je dobar govor, na neki je način stao u zaštitu hrvatskog naroda rekavši: “Ma što god vam pričali o nama, znajte da je ovo zemlja racionalnih ljudi koji realno doživljavaju sebe i svoju državu...”, što je odmak u odnosu na njegove izjave da je Hrvatska zemlja apsurda.

Naglasio je važnost “pružanja ruke” zemljama iz regije u što bržem usvajanju europskih kriterija. Tu je naglasio da nas s tim narodima povezuju neraskidive spone poput antifašističke borbe u Drugom svjetskom ratu. I Barroso je napomenuo da je Hrvatska primjer drugim zemljama koji će im pomoći da slijede europski put.

>>Poruka Milanoviću: Ne šaljete dobar signal u trenu ulaska u EU

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije