Naslovnica Vijesti Hrvatska

Milanović: Franjo Tuđman još uvijek u Zagrebu nema dostojan trg

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i Vrhovna zapovjednica Oružanih snaga također je u svom govoru postavila Franju Tuđmana kao središnju figuru moderne Hrvatske
25. lipnja 2015. u 12:22 206 komentara 10559 prikaza
milanović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Govoreći danas u Hrvatskom vojnom učilištu Petar Zrinski, premijer Zoran Milanović rekao je da se nakon 25 godina hrvatske države trebamo oko nekih stvari dogovoriti. Milanović je napomenuo da Franjo Tuđman još uvijek u Zagrebu nema dostojan trg. Iako je rekao da to ne govori kao političar jasno da je premijer uputio snažnu poruku.

Odgovor na pitanje zašto Tuđman nema dostojan trg u Zagrebu zapravo je dao sam premijer rekavši da se mi još uvijek kao društvo ne možemo dogovoriti oko nekih temeljnih stvari.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i Vrhovna zapovjednica Oružanih snaga također je u svom govoru postavila Franju Tuđmana kao središnju figuru moderne Hrvatske koji je kako kaže prateći iskazanu volju hrvatsku naroda utemeljio slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Predsjednica je napomenula da je Hrvatska ostvarila svoje strateške ciljeve, članstvo u NATO i EU, ali da to članstvo obvezuje.

U tom kontekstu spomenula je da treba više izdvajati za vojsku, a da je preduvjet za to jako gospodarstvo. Napomenula je da Hrvatska treba iskoristiti svoje članstvo u EU upravo da ojača svoje gospodarstvo.

>> Grabar-Kitarović: Razvijmo trobojnice i budimo ponosni na našu državu

Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”
  • Djeca_Arbata:

    Tamo gdje sam rođen vole ljude, tamo se dobra djeca jutrom bude, tamo ih brižne majke uvijek uče na ljubav i mir...Tamo gdje moje misli sada plove, drugi žive moje snove, a u dvorištu se mome sada druga djeca igraju...Tamo ... prikaži još! gdje bijela jedra morem plove u večeri plave kad stara zvona zvone, tamo gdje ljudi nedjeljom na misu uvijek odlaze...Tamo se crven bijeli plavi vije, tamo se pjesme pjevaju ko prije, a moja dobra braća uvijek iste snove snivaju...Sada me one stare pjesme i zvuci mandolina u davne dane vraćaju, a moja pjesnička duša piše dragu pjesmu za moju domovinu, domovinu... na djedovini mojoj gdje moji stari snivaju...

  • wassupp12345:

    Sretan dan drzavnosti svim hrvatima iz domovine i dijaspore . Neka nam zivi zauvijek jedina i vjecna Hrvatska :)

  • Klarahrv:

    Ha, ha, svasta cemo mi jos cuti od Milanovica prije izbora. Milanovicu Hrvati ce Tudjmanu dati trg kod Hrvatskog narodnog kazalista sada trenutno taj trg nosi ime tvog obozavanog. Ako si hrabar Milanovicu predlozi da se trg zlocinca preimenuje u ... prikaži još!u Trg dr. Franje Tudjmana. Cekam.