Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan državnosti

Grabar-Kitarović: Razvijmo trobojnice i budimo ponosni na našu državu

Kolinda
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/21
25.06.2015.
u 11:59

Predsjednica je svečani obilazak započela polaganjem vijenca na Oltar domovine

Premijer Zoran Milanović i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović povodom Dana državnosti danas obliaze ista mjesta, ali ne u isto vrijeme.

Predsjednica je svečani obilazak započela polaganjem vijenca na Oltar domovine u 7.50 sati gdje joj se pridružio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Nakon toga se uputila položiti vijenac na spomenik Glas hrvatske žrtve – Zid boli gdje je vijence položio i predsjednik Sabora Josip Leko, a isto je kasnije učinio i premijer Zoran Milanović.

Vijenci su položeni i na grobnicu Narodnih heroja, pred Središnjim križem u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, te na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Nakon polaganja vijenca predsjednica Grabar Kitarović čestitala je svim građanima Hrvatske Dan državnosti, javljaju 24 sata.

- Pozivam sve danas da ga zajedno proslavimo, da svi razvijemo trobojnice i budemo ponosni na našu državu, naš narod i sve naše građane, a sve koji su u Zagrebu pozivam da nam se večeras pridruže na prigodnom slavlju na Bundeku - rekla je predsjednica.

Na pitanje zašto ona i premijer vijence polažu odvojeno odgovorila je kako su ona i Leko uranili jer su išli na misu u crkvu sv. Marka u 9.30 sati.

Grabar Kitarović će u 18 sati u svom Uredu imati i svečani prijem.

Ovdje pročitajte poslanice predsjednice i premijera.

>> Večernji list želi vam sretan Dan državnosti!

Komentara 123

RE
reborn
08:45 25.06.2015.

Raspored polaganja vijenaca u skladu sa radnim navikama: Predsjednica RH u 7:50 na Sljemenu, a Predsjednik Vlade se budi nešto kasnije pa će jedva do 10:00 stići na Mirogoj...

Avatar mary loo to
mary loo to
08:36 25.06.2015.

Jel' nam to Dan državnosti čestita isti onaj premijer koji u svijetu izjavi da je Hrvatska slučajna država... Ovaj dan za esdepenjarsku partiju je dan kada su zbrisali iz Sabora a oni koji su ostali glasovali su protiv samostalnosti ove države...

Avatar ivan_horvat
ivan_horvat
08:19 25.06.2015.

Nije Kolinda luda da polaze s Milanovicem vijence. Ipak je ona domoljub za razliku od Milanovica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije