Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv širenja NATO-a

Milanović: Cijeli prokleti život to gledam! BiH u NATO? Nikad neće ući, tamo satiru Hrvate, država je nikakva

Požega: Predsjednik Zoran Milanović na svečanosti polaganja prisege 33. naraštaja vojnih ročnika
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/8
18.02.2022.
u 11:42

- Mislim da onaj tko zagovara da se NATO širi na Ukrajinu ugrožava i hrvatski interes. Jer mi smo u NATO-u, netko sutra može naše ljude netko tamo poslati - kaže Milanović.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao u srijedu da se NATO ne bi trebao širiti na Ukrajinu.

- Dok sam predsjednik, bit ću protiv toga da se NATO širi igdje - rekao je Milanović novinarima u Požegi.

Izjava hrvatskog predsjednika, koja je suprotna politici otvorenih vrata Sjevernoatlantskog saveza, stiže u vrijeme ključanja napetosti između Rusije, koja gomila vojsku na ukrajinskoj granici, i zapadnih zemalja koje je upozoravaju da ne napada tu zemlju.

Rusija za povlačenje vojske, između ostaloga, traži jamstvo da se NATO neće širiti na Ukrajinu.

- Mislim da onaj tko zagovara da se NATO širi na Ukrajinu ugrožava i hrvatski interes. Jer mi smo u NATO-u, netko sutra može naše ljude netko tamo poslati - objasnio je Milanović i dodao:

- NATO je došao dovoljno na istok Europe, cijeli život to gledam, cijeli svoj prokleti život, dosta je. Dok god sam predsjednik Hrvatske ja sam za to da se NATO više ne širi - kazao je Milanović i poručio da nema veze s Moskvom te da govori kao hrvatski predsjednik.

- U NATO se ulazi po političkim kriterijima. Ajmo dosta. Sutra će ući u NATO neka država, recimo Crna Gora... Ja kad nekoga primam u obitelj, želim znati tko je to. BiH u NATO-u? Kako? Tamo satiru Hrvate, država je nikakva, nefunkcionalna i trebali bi ići u NATO? Još im se stvara iluzija da će ući. Kako? Nikada nećete ući jer dozvolu trebaju dati svi. Hrvatska i Turska - rekao je.

Video - Hit izjave predsjednika Milanovića: Inertan kao krava na cesti, puzajući udav, sitni tat, svrake koje krešte kao Hasan aga...

Ključne riječi

Komentara 54

TA
tabula
12:30 18.02.2022.

"Izjava hrvatskog predsjednika, koja je suprotna politici otvorenih vrata Sjevernoatlantskog saveza" Ali, izjava predsjedika nije uopće u suprotnosti sa onim što svaki normalan razumni živi stvor želi, a to je: mir, sigurnost i uzajamno poštovanje i tolerancija svih naroda na ovom planetu, bez razlike na vjeru, političku pripadnost, boju kože, državno i društveno uređenje... U puno stvari se ne slažem sa tobom, predsjedniče, ali u ovom se apsolutno slažem sa tobom.

GA
galico
13:06 18.02.2022.

Milanovićeva politika nije u suprotnosi NATOve politike jer očigledno netko ne prati izjave npr. predsjednika Ukrajine koji je baš ovih dana izjavio da više zemalja EU pritišće Ukrajinu da odustane od cilja pridruživanja NATO-u Svi znamo da se to odnosi na Njemačku i Francusku NATO također ima politiku da se pored politike otvorenih vrata sve članice moraju usaglasiti. Novinarske podvale. Milanović je u skladu sa trenutnom politikom glavnih saveznika. Posebno se to odnosi na Njemačku.

DU
Deleted user
12:20 18.02.2022.

nema labavo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije