Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema popuštanja

Milanka Opačić: Nećemo odustati od spin offa

Milanka Opačić
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
21.06.2014.
u 13:28

Vlada, kaže, očekuje uštede od 10 posto ali i da će dio zaposlenika otići u mirovinu

Više od 400 tisuća građana odazvalo se pozivu sindikata i potpisalo peticiju za raspisivanje referenduma o sudbini čistačica, kuharica i domara odnosno pratećih djelatnosti javnog sektora no Vlada ne odustaje od najava.

Svi oni izdvojit će se putem modela spin off , kazala je još jednom potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić

Gostujući u emisiji Intervju tjedna na Hrvatskom radiju Opačić je kazala da je Vlada odabrala spin off za prateće djelatnosti, da od modela ne odustaju te da će se osnovati javno poduzeće odnosno trgovačko društvo u državnom vlasništvu u koje će prijeći zaposlenici javnih i državnih tvrtki.

Na izravno pitanje postoji li mogućnost da se tvrtka proda, kazala je da je tu u budućnosti sasvim moguće.

Vlada, kaže, očekuje uštede od 10 posto ali i da će dio zaposlenika otići u mirovinu. U novu će tvrtku prema najavama prijeći i višak djelatnika iz državne uprave. Što će biti s referendumom? Opačić je tek kratko komentirala da će joj biti žao ako se potroši 50 mil. kuna na to.

Kaže da je najbitnije da su kroz sva tri modela koji su se razmatrali radnici bili - zaštićeni, a ovaj je model uz koji će država biti racionalnija i više će uštedjeti, dok će radnicima biti manje stresna.

>>Kako Vlada zamagljuje probleme: Od clean starta do spin offa

>>Ljudi neće ostati bez posla, ali morat će raditi više za svoju plaću

Komentara 41

ST
strsljen2013
14:58 21.06.2014.

Istina je, uskoro će doći do spina ali prije toga slijedi OFF garnituri.

Avatar imotska115
imotska115
13:47 21.06.2014.

Kad vidim ove rijeci Spin Off koje upotrebljavaju nasa Vlada, a uopce ne razumiju sto to znaci niti na engleskom ili hrvatskom jeziku. Ovo je samo da zbune narod sa stranim jezikom kojeg ne razumiju.

AJ
ajam
13:36 21.06.2014.

Kakovo znacenje ima SPIN OFF na hrvatskome jeziku. Nestaje drzava , a uskoro ce nestati I jezik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije