Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Porez na luksuz jedno od rješenja za stabilizaciju zdravstva'

Kujundžić kaže da imamo dobre liječnike i sestre koje trebamo sačuvati, a da nije samo stvar u plaćama
23. rujna 2017. u 13:49 23 komentara 504 prikaza
Milan Kujundžić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Porez na luksuz jedno je od mogućih rješenja za stabilizaciju zdravstva, rekao je danas ministar zdravstva Milan Kujundžić, ističući da su to tek prijedlozi, a ne gotova stvar.

k Novi porezni udar Cigarete i impulsi i 15% skuplji

Kujundžić se u emisiji Intervju tjedna na Hrvatskom radiju osvrnuo i na odlazak liječnika iz Hrvatske. Rekao je kako imamo dobre liječnike i sestre koje trebamo sačuvati, a da nije samo stvar u plaćama.

- Mi moramo njima otvoriti mogućnost da rade u primjerenim bolnicama, a drugi strateški interes ovog sustava je napraviti jedinstvenu nacionalnu sveučilišnu bolnicu u Zagrebu. Ti ljudi moraju imati prostor i opremu za razvoj karijere - rekao je ministar Kujundžić.

Trpimir Goluža Trpimir Goluža: Odluka Ustavnog suda je pljuska svim ministrima zdravstva od 2011. do danas! Liječnici na prosvjedu ‘Zadržimo liječnike u Hrvatskoj’ ispred zgrade Ministarstva zdravstva Reakcije na odluku Kujundžić: Specijalizanti će morati vratiti do 230.000 kn Organi Mala beba zdravstva Privatizacija bez kriterija; što ostaje od domova zdravlja i tko će vikendom brinuti o bolesnima
Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
  • Rocky.Zg:

    Plenkovic u vladu zaposlio 150 ljudi, Sanader ih je imao 75. Tako je i u ministarstvima, agencijama, županijama, općinama itd. Što smo siromašniji, broj uhljeba to više raste. O nenormalnim privilegijama da ne govorimo, samo na aute su potrošili 50 ... prikaži još! milijuna eura. I sada ovaj neandertalac kaže da nema novaca za zdravstvo. Pa naravno da nema, jer treba nahraniti vojsku beskorisnih stranačkih uhljeba. I niti 1 jedini političar o tome ne govori, iako svi znamo u čemu je problem. .

  • dalibor.hren:

    Nije stvar u plaćama!? Ukinite plaće saborskim zastupnicima, ministrima, državnim tajnicima, savjetnicima... na godinu dana!

  • Vito:

    'Porez na luksuz jedno od rješenja za stabilizaciju zdravstva' ::::: Milan Kujundžić (Ivanbegovina, je naselje u općini Podbablje, u Splitsko-dalmatinskoj županiji 27. travnja 1957.) __ Očito je njemu luksuz što je došao u Zagreb na školovanje - doša? - pobjegao ... prikaži još! od poslova u štali i polju i od roditelja pa u Zagrebu uživao u gradskom luksuznom životu pa ga sad "peče savjest"