Naslovnica Vijesti Hrvatska

Milan Bandić utrčao u kampanju

Objavom kandidature Bandić je izgubio sva članska prava, obveze i funkcije koje je imao u Socijaldemokratskoj partiji Hrvatske, priopćili su iz SDP-a.
05. studenoga 2009. u 07:35 282 komentara 16 prikaza
bandic3
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Milan Bandić predsjedničku je kampanju počeo demonstracijom fizičke snage. Za 56 minuta po mraku se i kiši uspeo strmom Bikčevićevom stazom od Blizneca do planinarskog doma Puntijarka. Na ploči uza stazu piše da su za uspon potrebna dva sata hoda. Ni to mu nije bilo dosta pa je s osobnim čuvarom, suradnicima i psom otrčao još nekoliko kilometara od Puntijarke do Tomislavova doma u kojem je s prvim zrakama sunca i službeno otpočeo pohod na Pantovčak.

>>Bandić izbačen iz SDP-a; na Sljemenu objavio kandidaturu

– Dobro jutro, Hrvatska! Vrijeme je da se probudi cijela Hrvatska! Kao feniks, bez stranačkih okova kandidiram se za hrvatskoga predsjednika – uskliknuo je Bandić praćen bučnim skandiranjem pristaša među kojima su najbrojniji bili njegovi dugogodišnji suradnici koji su se, kao i on, odlučili odmetnuti od SDP-a. Bandić je već i prije prvih rečenica predizbornog govora bio isključen iz SDP-a, a i one koji ga podupiru vjerojatno čeka ista sudbina, no ujutro se nitko oko toga nije uzbuđivao.

– Mene se ne može izbaciti iz SDP-a jer sam ga stvarao u najteže vrijeme. Žele me izbaciti oni koji su se stranci priključili u predvečerje i nakon pobjede SDP-a 2000. godine. Ja živim socijaldemokraciju, a ne iznosim parole – rekao je Bandić ustvrdivši uz to da je bio neshvaćen u posljednjih deset godina koliko je vladao Zagrebom. Ortodoksni su ga ljevičari, rekao je, optuživali da je populist, a desničari su mu prigovarali da je salonski demokrat.

– Nisam ni jedno ni drugo. Ja sam običan čovjek. Jedan od vas! – iznio je rečenicu koja će mu, ako je suditi po prvom govoru, uz promicanje zajedništva biti lajtmotiv kampanje.

 Uz Bandića su  prvi put u javnosti bile supruga Vesna i kći Anamarija. Iako ih je dosad uporno skrivao od javnosti, na predstavljanju kandidature počastio ih je nježnim riječima.

 – Uz mene su dvije dame koje najviše volim. Bez njih ne bih mogao ovo postići. Ispričavam im se što deset godina nismo zajedno išli na godišnji odmor i što nećemo ići ni sljedećih deset godina. Želim dva mandata – kazao je. Zagrebački gradonačelnik nije ni pokušavao izbjeći pitanja o odnosu s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem i sukobima unutar stranke.

 Turneja od 35 dana
– Nisam imao potporu stranke ni na lokalnim izborima pa sam osvojio 16 posto više od SDP-a, ali o mrtvim se konjima ne isplati govoriti. Ta je stranka već godinu i pol dana u svemu suzdržana. Ja želim kao konj raditi za Hrvatsku. To je moj program – ustvrdio je Bandić dodavši da nije on sam odlučio o kandidaturi već su to umjesto njega napravili građani, a on samo izvršava njihove želje. U lov na birače Bandić je krenuo s pohvalama i Franji Tuđmanu i Stjepanu Mesiću.

 – Bilo je dobro imati predsjednika oca domovine u ratnom vihoru i bilo je dobro imati predsjednika građanina, ali sada je došlo vrijeme da imamo hrvatskog predsjednika. To obećavam svim građanima – bit ću hrvatski predsjednik – zaključio je Bandić i odmah nastavio s furioznom kampanjom. U samo nekoliko sati od kandidature obišao je gradilišta, vrtiće, vojarnu i zagrebačku Arenu nigdje se ne zaustavljajući više od 20 minuta, a od 12. studenog do 25. prosinca namjerava još jednom obići cijelu Hrvatsku i tek nakon toga vratiti se u Zagreb.

- Dobro je da se kandidirao i svi koji m

- Dobro je da se kandidirao i svi koji misle da mogu nešto dati Hrvatskoj u njezinoj sadašnjoj dubokoj krizi - dobro je da se natječu i daju svoj doprinos. Nije bitno hoće li mi Milan Bandić uzeti glasove ili ne, bitno je da građani mogu reći da su imali ponudu različitih ideja i birali Hrvatsku kakvu žele - komentirao je nezavisni predsjednički kandidat Nadan Vidošević ulazak u utrku za Pantovčak zagrebačkog gradonačelnika. (SaM/VLM)

ZDRAVI ZUBI
Bolesti desni mogu izazvati čak i infarkt!

A1 izdvaja za Vas

  • Guderian:

    o tome ne mislim baš niš.Nego mislim kak ti se stara zeznula kad te začela.Da je znala da bu kondom pukel taj dan sigurno nebi išla na posel v Gajevu.

  • -obrisani-:

    Kao se on zove Bandit????

  • max221:

    Mahahah.... sad će hebrang bit sigurno na zadnjem jestu