Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG BRAČNIH RAZMIRICA POLIO ŽENU I PUNICU BENZINOM PA IH ZAPALIO

Miji Konjetiću 32 godine za okrutno ubojstvo supruge i punice

konjetić
Ivica Galović/PIXSELL
04.12.2009.
u 15:34

Doznavši da je supruga Ružica došla u kraći posjet majci, Konjetić se posvađao sa suprugom, ubo je nožem u trbuh, a potom je i suprugu i unutrašnjost sobe u kojoj su bili polio benzinom koji je donio u boci, zapalio upaljačem i izišao.

SLAVONSKI BROD – Na dugotrajni zatvor od 32 godine Vijeće Županijskog suda u Slavonskom Brodu pod predsjedanjem Jadranke Đaković osudilo je Miju Konjetića (44) iz Sibinja za dva kaznena djela teškog ubojstva na okrutan način. Ubio je suprugu Ružicu Konjetić (40) i punicu Ružu Ledić (79) 1. veljače 2009. u brodskom prigradskom naselju Bjeliš.

Doznavši da je supruga Ružica, koja je prije godinu i pol otišla od kuće i potom radila sezonske poslove na Jadranu, došla u kraći posjet majci Ruži, Mijo Konjetić se oko 18 sati dovezao automobilom iz Sibinja, gdje živi, i nakon kraće prepirke suprugu ubo nožem u trbuh, a potom nju i unutrašnjost sobe u kojoj su bili polio benzinom koji je u boci donio, potpalio upaljačem i izišao.

Vrativši se kući u Sibinj, rekao je mlađem sinu Filipu (19) što je učinio, vratio se u Brod i u policiji samo rekao da gori puničina kuća. U istrazi je, međutim, priznao što je učinio, ali je na suđenju više puta kazao da nije kriv i da se ne sjeća što se zbivalo kada je bio u puničinoj kući i da ne zna zašto je ponio benzin.

Medicinski vještaci su na suđenju pak rekli da su žene doslovce žive izgorjele, jer su im u plućima pronađeni ostaci dima i ugljikova monoksida i da su umrle u velikim mukama i bolovima od termičkog šoka zbog izgaranja benzina i temperature od 500 i više stupnjeva.

Vještak psihijatar na glavnoj raspravi ustvrdio je kako je Konjetić učestale bračne razmirice i razlaze od supruge, pogotovo kada je stariji sin Jozo (23) završio u zatvoru zbog raspačavanja droge, odlučio “riješiti” na agresivan i destruktivan način, ali da je u psihološkom smislu znao što čini i mogao upravljati svojim postupcima u trenucima podmetanja požara.

Za ubojstvo supruge Ružice sud je Miji Konjetiću izrekao kaznu zatvora od 22 godine, a za ubojstvo punice Ruže Ledić 15 godina zatvora, objedinivši kazne u jedinstvenu od 32 godine.

- Kazna je primjerena jer se radi o slučaju koji po načinu izvršenja nadilazi uobičajene slučajeve lišavanja života i rijedak je u hrvatskom sudskoj praksi - rekla je sutkinja Jadranka Đaković.

Konjetić je presudu mirno saslušao, a njegov mlađi sin Filip utučen izrečenom kaznom samo je prozborio da ne zna što će sada jer je u kući ostao sam, a unatoč završenom zanatu nigdje ne radi i nema od čega živjeti. Konjetićev branitelj Antun Stušparević kaže da je kazna drakonska jer sud u izricanju kazne nije uvažio tešku obiteljsku situaciju Konjetićevih i najavio je žalbu Vrhovnom sudu.

Komentara 5

OB
-obrisani-
20:43 04.12.2009.

Ma ne kapiras. Za suprugu je dobio 40 godina robije, a za punicu je pomilovan 8 godina. Pa i studac ima punicu!

MM
Mladen Miletić
21:19 04.12.2009.

Ne da ne funkcioniraju nego neznaju da računaju. Uostalom starci su 30% jeftiniji za zakon ako nisu oni iz POLITIKE pametni !

G8
gimli_8
23:00 04.12.2009.

Konačno primjerena kazna. Samo ga nemojte pustiti na slobodu nakon 2 godine zbog dobrog vladanja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije