Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DO DALJNJEGA

Mihalinec: Povećanje od dva posto apsolutno je neprihvatljivo, ostajemo u štrajku

Branimir Mihalinec
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
30.10.2019.
u 19:51

"Ne znam otkud pravo HNS-u da pregovara u naše ime", istaknuo je Mihalinec dodavši kako "HNS očito pregovara u svoje ime" te da im je "dva posto dovoljno da ostanu u vladajućoj koaliciji"

Predsjednik Nezavisnoga sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir MIhalinec izjavio je u srijedu kako je za njih apsolutno neprihvatljivo povećanje koeficijenata od dva posto jer je njihov zahtjev  6,11 posto te da ostaju i dalje u štrajku.

"Ako se radi o nekakvom povećanju koeficijenta od dva posto - to je za nas apsolutno neprihvatljivo jer naš je zahtjev 6,11 posto", izjavio je Mihalinec u Dnevniku HRT-a.

"Ne znam otkud pravo HNS-u da pregovara u naše ime", istaknuo je dodavši kako "HNS očito pregovara u svoje ime" te da im je "dva posto dovoljno da ostanu u vladajućoj koaliciji".

Ali, poručio je, to nije dovoljno zaposlenima u sustavu srednjega školstva.

"Mi ostajemo u cirkularnom štrajku sve dotle dok ne uspostavimo razgovore s Vladom Republike Hrvatske i dok Vlada ne predstavi svoje prijedloge o rješavanju problema", poručio je Mihalinec.

Komentara 35

ŠT
ŠtoReći
20:01 30.10.2019.

HNS ne pregovara u vaše ime. on pregovara za ono što misli da je u redu. Iskreno volio bih da se nisu dogovorili, ne zbog tebe nego zbog HNSa .

RI
rimac444
20:46 30.10.2019.

Treba uvesti radnu obvezu, tko ne želi otkaz, pa će uskoro učitelji toljagama natjeravati sindikate i divjakušu.

TI
Tirano
20:54 30.10.2019.

Zašto bi netko sa 100 sati rada, bez razlike na stručnu spremu, imao isto kao i onaj sa 200 sati i istom kvalifikacijom? Što to HNS insinuira!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije