Naslovnica Vijesti Hrvatska

Migranti provalili u pet kuća za odmor kod Rijeke

Pričinjena materijalna šteta nije velika, na četiri kuće razbijena su stakla kako bi mogli provaliti u kuće, a vlasnici su odmah krenuli u sanaciju štete
01. studenoga 2018. u 10:16 121 komentara 22994 prikaza
Ilustracija
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Skupina migranata provalila je u pet kuća za odmor na Malom Platku u Primorsko-goranskoj županiji, neslužbeno se saznaje, piše Novi list. To se dogodilo u danima velikih kiša i olujnog juga.

Migranti na graničnom prijelazu Maljevac Branimir Pofuk Ponovimo poruku biskupa: Ne ugrožavaju kršćanstvo migranti, nego kršćani koji to zapravo nisu

Pričinjena materijalna šteta nije velika, na četiri kuće razbijena su stakla kako bi mogli provaliti u kuće, a vlasnici su odmah krenuli u sanaciju štete. 

Odjeću stavili na sušenje. Koncentrirali su se u jednu od pet kuća, u nju su donijeli hranu, grijalice iz susjednih kuća, kao i suhe odjeće vlasnika koju su nakon što se njihova osušila, ostavili u toj kući. Iza sebe su ostavili veliki nered, ali, navodi Nosi list, ukradeno ili razbijeno nije mnogo toga. 

Na Platku su očevid obavile inspekcijske službe PU Primorsko-goranske koji su uzeli neke do odbačenih azilantskih dijelova odjeće i obuće.

Vlasnici kuća su vidno pomiješanih osjećaja – s jedne strane je razumijevanje za muke ljudi u zbjegu, ali s druge strane su i vidno uznemireni, emocionalno potreseni zbog osjećaja nesigurnosti.

Pogledajte video migranata na graničnom prijelazu Maljevac:

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • dalibor.hren:

  Svi su prije godinu - dvije osuđivali Orbana... Madžarska sad ima mir!

 • Avatar mliniski
  mliniski:

  Granicu će zatvoriti tek kad migranti budu počeli provaljivati u vile i vikendice u podsljemenskoj zoni.

 • capto a parva:

  Bitno da MUP kaže sve je pod kontrolom