Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uspon, pad i profit

Mičetić opet u Fini iz koje je otpušten sa 400.000 kn otpremnine

fina
Arhiva VL
14.05.2012.
u 08:00

– Novi ugovor o radu g. Mičetića neće sadržavati odredbu o pravu na otpremninu te se nakon prestanka mandata neće moći rasporediti na radno mjesto u Fini – poručili su iz Fine.

Toliko mu je bilo dobro u tvrtki koja mu je dala otkaz uz otpremninu od 400 tisuća kuna bruto da se tamo – vraća. I to u upravu. To je ukratko poslovna priča svježe imenovanog člana uprave Financijske agencije Zlatka Mičetića. Čak i da je oličenje sposobnosti, i da je vrijedio otpremnine u vrijednosti šestogodišnje prosječne plaće u toj državnoj firmi, ima li moralno pravo nakon toga vratiti se na menadžersku poziciju?

Menadžere bira politika

Recimo da je to retoričko pitanje. No što kažu činjenice? Mičetić je tvrtku u kojoj je radio deset godina napustio prije dvije godine, kad mu je uručen poslovno uvjetovani otkaz. Tvrtka se rješavala viška ljudi, a među 1000 otpuštenih našao se i tadašnji savjetnik uprave. Možda bi se, s obzirom na to da je menadžmentu što ga je postavio vladajući HDZ bio poznat njegov blizak odnos s tada oporbenim političarom Slavkom Linićem, mogao nazvati i žrtvom miješanja politike u biznis. Možda, da nije otpremnine od 400 tisuća kuna, sukladno njegovoj tadašnjoj plaći od 15 tisuća kuna. U svakom slučaju, sad menadžment bira druga politika, a ona je procijenila da Mičetić zaslužuje reaktivaciju, i to na vrhunskoj poziciji. Mjesto člana uprave preuzet će, odlukom nadzornog odbora na prijedlog Vlade, 15. svibnja. Prema javnosti poznatim podacima, Mičetić je Riječanin koji je u vrijeme prošlog saziva koalicijske vlade bio direktor riječke podružnice Fine, sve do 2005., kada je postao direktor sektora poslovne mreže. Vrlo kratko, od prosinca 2009. do siječnja 2010., radio je kao savjetnik uprave. Diplomirani je pravnik te je u protekle dvije godine u Rijeci vodio svoj odvjetnički ured.

Dosad bez mrlje

U Fini prije povratničke epizode Mičetić nije bio na zlu glasu, mnogi su se o njemu izjasnili kao o stručnjaku, dobro upućenom u poslovanje. Nije imao mrlje. No, pitanje koje se, nakon prethodnog scenarija, nužno mota po glavi jest – hoće li Mičetić ponoviti ovu epizodu.

– Novi ugovor o radu g. Mičetića neće sadržavati odredbu o pravu na otpremninu te nakon prestanka mandata neće se moći rasporediti na radno mjesto u Fini – odgovorili su iz Fine.

Komentara 33

Avatar Alfons_x
Alfons_x
08:14 14.05.2012.

Nije ovo jedina nepravilnost u FINA. Preispitajte milijunske iznose koji se daju za najam zgrade na savici, dok mnoge zgrade u vlasništvu FINA, su neiskorištene....kome i zašto se plaća? Mnogi iz fine su otišli s otpremninama da bi se vratili natrag u FINU kao \"savjetnici\". Mičetić je valjda jedini koji se vraća na drugi način pa se o njemu piše. Modus operandi je sljedeći: Netko iz vrha odnosno rukovodećih pozicija, odlazi kao \"višak\" uz bogatu otpremninu, da bi se nakon određenog vremena vratio kao \"vanjski savjetnik\" za tu poziciju uz naravno puno bogatiju naknadu po ugovoru nego što su imali plaće na tom radnom mjestu........da su novinari novinari kao što nisu, istraživali bi ove i druge afere, neovisno o političkoj \"dozvoli\" .....ovako ste samo poltroni u službi klike, a ljudi se informiraju kako znaju

Avatar florenz
florenz
08:15 14.05.2012.

Da li je morao vratiti otpremninu?

ST
stefj
08:08 14.05.2012.

He, he, Linićev kompa. Nisu ga uspjeli maknuti do 2009. dobro se držao. Kako su zakoni bili postavljeni, nisu mu mogli dati otkaz, nego je formalno bio zaposlen kao savjetnik i dobivao veliku lovu, a nije niti trebao doći na posao. Sve u svemu, ista priča kao i prije - podobni na dobre pozicije - ništa novo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije