Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MORH:

Vladina odluka o financiranju remonta helikoptera Mi-171 Sh

Foto: Wikipedia Commons
16.11.2017.
u 15:25

Za kapitalni remont helikoptera Mi-171Sh Ministarstvo obrane RH dobilo je pozitivno mišljenje Odbora za obranu Hrvatskog sabora.

Vlada RH je na sjednici u četvrtak donijela Odluku o davanju suglasnosti Ministarstvu obrane RH (MORH) za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske u 2018. i 2019. godini, za kapitalni remont helikoptera Mi-171Sh , priopćeno je iz MORH-a.

Predložena Odluka je u funkciji nacionalnih interesa i održavanja sposobnosti Hrvatskoga ratnog zrakoplovstava i protuzračne obrane (HRZ i PZO).

Za kapitalni remont helikoptera Mi-171Sh Ministarstvo obrane RH dobilo je pozitivno mišljenje Odbora za obranu Hrvatskog sabora.

Ministarstvo obrane provelo je postupak nabave za uslugu kapitalnog remonta 10 helikoptera Mi-171Sh, u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi, s tvrtkom Zrakoplovno-tehnički centar DD (ZTC), Velika Gorica te je donesena Odluka o odabiru.

Za navedenu uslugu provedeno je neposredno pregovaranje s tvrtkom Zrakoplovno-tehnički centar d.d., sukladno Sporazumu Ministarstva obrane i Zrakoplovno-tehničkog centra d.d. o poslovnoj suradnji te Odluci Vlade RH o osnivanju trgovačkog društva Zrakoplovno-tehnički centar DD, navodi se u priopćenju.

Ukupna vrijednost usluge kapitalnog remonta helikoptera Mi-171Sh iznosi  206.943.143,20 kuna. Sredstva potrebna u 2017. godini osigurana su u Državnom proračunu za 2017. i projekcijama za 2018. i 2019. godinu, na pozicijama Ministarstva obrane.

Nakon dostavljene ponude od strane ZTC-a d.d. za uslugu remonta, u MORH-u je izvršena analiza i ocjena ponuda na osnovu kriterija navedenih u dokumentaciji o nabavi, prihvaćena je ponuda ponuditelja koji je dokazao sposobnost za izvršenje predmeta nabave sukladno tehničkoj specifikaciji i iskazao prihvatljivu cijenu u okviru odobrenih i osiguranih financijskih sredstava.

 Dostavljenom ponudom je utvrđeno posjedovanje svih traženih certifikata relevantnih za remont helikoptera, ističu iz MORH-a.

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
16:46 16.11.2017.

Konačno, šteta je jedino što se na vrijeme nije shvatilo i provodilo i spriječilo podmetanja za pripreme remonta Mi-117Sh. od 2013. godine, pa je zahvaljujući žurbi i dovođenjem u slijepu ulicu, RH morala izdvojiti, ako je za vjerovati, prijašnjim i sadašnjim, medijima 70-100 milijuna kuna više novaca. Ta količina novaca bi recimo, radnicima ZTC-a omogućila povišicu mizernih plaća za oko 7- 10% na rok od 40 godina ili 14-20% na rok od 20 godina, šteta, a bilo je prilike. https://www.defender.hr/republika-hrvatska/vojna-industrija/dok-nato-i-eu-uvode-sankcije-rusiji-ztc-trazi-od-rusa-suradnju-na-remontu-vojnih-helikoptera/

Avatar navijač
navijač
09:06 30.11.2017.

Treba ih osposobiti jer su nam potrebni, ali treba se zapitati koliko sati leta su potrošili pomažući srbiji za vrijeme poplava prije nekoliko godina , kako su nam zahvalili i tko je to uopće zapovjedio.

MA
macks
16:58 16.11.2017.

Opet "migovi"! Koli ce sad napuniti dzepove???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije