Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDUĆIH NEKOLIKO DANA

Meteorološki fenomen nad Hrvatskom: Kiša će biti puna pijeska, a nebo mutne žućkaste boje

Zalazak sunca u Trogiru
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/3
08.03.2024.
u 09:17

U subotu nas čeka umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz mjestimičnu maglu u unutrašnjosti. Na Jadranu i uz Jadran povremeno slaba kiša. U Dalmaciji su moguće lokalni pljuskovi s grmljavinom.

U subotu nas čeka umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz mjestimičnu maglu u unutrašnjosti. Na Jadranu i uz Jadran povremeno slaba kiša. U Dalmaciji su moguće lokalni pljuskovi s grmljavinom. Jugo u jačanju tako da će do kraja dana na južnom Jadranu puhati i do olujne jačine. Najniža jutarnja temperatura od 0 do 5, na Jadranu između 5 i 10 °C. Najviše dnevne od 11 do 16. U nedjelju će biti promjenljivo oblačno s povremenom kišom. i malo toplije. Obilnije oborine moguće su u Dalmatinskoj zagori i na srednjem Jadranu.

Ciklonalno polje nad Atlantikom kojem je temperatura površine od 1 do 2.5 C toplija od normalnih srednjih vrijednosti sporo se premješta prema Iberijskom poluotoku i obali Biskajskog zaljeva, piše N1.

Anticiklona nad Skandinavijom zadržava premještanje ciklone prema istoku a na njezinoj južnoj strani hladan sibirski zrak struji prema istočnoj Europi te je donio i kratkotrajno zahlađenje u naše krajeve. Ciklona s Atlantika premještat će se glavninom nad srednju Europu sjevernije od Alpa ali pod utjecajem mlazne struje manja količina nestabilnog zraka prodrijet će nad Sredozemno more. Očekuje se razvoj ciklone nad Genovom pod čijim će utjecajem ojačati jugo i jugozapadno strujanje nad našim krajevima. Topao zrak s sjeverne Afrike bogat je pijeskom te će i u narednom razdoblju kiša biti puna pijeska, a nebo mutne žućkaste boje.

VEZANI ČLANCI

FOTOGALERIJA Robotski pas može spašavati, ići na opasna mjesta... Ima razne primjene, a radi se po narudžbi

Zalazak sunca u Trogiru
1/46

Komentara 1

LE
lektor
10:21 08.03.2024.

Zmazane kipe već su b najavljivane zadnja dva tjedna, a moj auto u dvorištu nikad čišći. Tako ponavljam: vremenske me se prognoze nimalo ne tiču. (Otok Murter)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije