Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZUZETNO RIJETKO!

Filmska priča u Indoneziji: Meteorit mu je pao kroz krov, a na kraju je zbog toga postao bogataš

YouTube
18.11.2020.
u 16:14

Stručnjaci kao što je Thomas Djamaluddin navode kako je izuzetno rijetko da meteoriti padnu u stambeno područje, te da većina meteorita padne u oceane, šume i u pustinje.

Indonezijac postao je multimilijunaš doslovce preko noći kad je meteorit vrijedan 1,4 milijuna funti pao u njegovu kuću probivši krov. Lokalni obrtnik 33-godišnji Josua Hutagalung ispričao je lokalnim medijima da je radio kraj svoje kuće kad je meteorit pao kroz kroz krov na verandu njegove kuće u Kolangu na području sjeverne Sumatre i to još u kolovozu. 

- Kad sam podignuo meteorit, kamen je još bio topli - kazao je i naveo kako je vrlo brzo vidio oštećenje na krovu. Vrlo brzo počeo je sumnjati kako je riječ o meteoritu, jer bi sve drugo bilo nemoguće. 

Meteorit je težak 2,1 kg i vjeruje se kako je star 4,5 milijardi godina. Klasificiran je kao CM1/2 ugljični hondrit čija procijenjena vrijednost zbog svoje rijetkosti iznosi 1,4 milijuna funti.  Josua je navodno dobio iznos koji je jednak iznosu za koji bi mu trebalo čak 30 godina da ga zaradi. Otac troje djece otkrio je što će napraviti s dijelom novca. Planira, naime, sagraditi crkvu u svojoj zajednici. 

 

- Uvijek sam želio kćer i nadam se kako je ovo znak da ću biti dovoljno sretan da je imam jednog dana - kazao je, prenosi Meteo.

Američki stručnjak za meteorite Jared Collins koji je kupio meteorit ispričao je kako se sve odvijalo. 

- Dobio sam lude ponude samo da odem na avion i kupim meteorit. To je bilo usred koronakrize i bio sam između opcija da kupim meteorit za sebe ili da radim s znanstvenicima i kolekcionarima u SAD-u. Nosio sam sa sobom onoliko novca koliko sam mogao sakupiti i otišao sam pronaći Josuu koji se pak pokazao vještim u pregovaranju - otkrio je Collins. Prebacio je meteorit u SAD-e, gdje ga je navodno kupio kolekcionar meteorita Jai Piatek iz Indianapolisa. 

Stručnjaci kao što je Thomas Djamaluddin navode kako je izuzetno rijetko da meteoriti padnu u stambeno područje, te da većina meteorita padne u oceane, šume i u pustinje. U kolovozu ove godine više od 200 fragmenata 4,6 milijardi godina starog meteorita palo je u Santa Filomeni u sjeveroistočnom Brazilu. Najveći komad meteorita imao je oko 40 kilograma i težio je više od 20 tisuća funti. 

VIDEO:  Ekskluzivno smo isprobali dvije nove igrice za PlayStation 5

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije