Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ NESTABILNO

Meteoalarm izdao upozorenje: U unutrašnjosti opet pljuskovi s grmljavinom

Munje u Zagrebu
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/4
18.06.2019.
u 10:43

Pljuskovi s grmljavinom prijete cijeloj Hrvatskoj, osim području uz obalu, a očekivati se mogu u popodnevnim satima

Meteoalarm izdao je žuto upozorenje za unutrašnjost Hrvatske zbog grmljavinskih nevremena koja nas očekuju popodne.

Pljuskovi s grmljavinom prijete cijeloj Hrvatskoj, osim području uz obalu, a očekivati se mogu u popodnevnim satima.

Prema prognozi HRT-a, na istoku Hrvatske bit će dosta oblaka, ponegdje i uz malo kiše. Zatim će, uz dnevno zagrijavanje, lokalno biti jačeg razvoja oblaka uz pljusak i grmljavinu, a vjerojatniji će biti u dijelu Posavine. Vjetar će biti slab, a temperatura zraka od jutarnjih 18 do 20, danju će porasti na oko 27.

Foto: DHMZ/Screenshot

Podjednako toplo bit će i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će također dan započeti uz dosta oblaka, iz kojih ponegdje može biti i kiše. No, danju će biti sunčanih razdoblja s kojima će rasti vjerojatnost za popodnevne nestabilnosti, lokalno i izraženije.

Mjestimične kiše i popodnevnih pljuskova bit će i u gorju te u unutrašnjosti Istre, dok će na sjevernom Jadranu prevladavati sunčano vrijeme uz umjerenu naoblaku koja će se s razvojem oblaka spustiti iz unutrašnjosti ponegdje i do mora.

Vrijeme će i sutra biti promjenjivo uz moguće grmljavinske pljuskove. Ujutro će lokalno biti magle, osobito uz rijeke. Vjetar većinom slab, na Jadranu poslijepodne do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 14 do 19, na Jadranu između 19 i 24°C, a najviša dnevna od 25 do 30°C, uz obalu i poneki stupanj viša, stoji u prognozi DHMZ-a.

Za sutra je zbog grmljavinskog nevremena žuto upozorenje izdano samo za osječku regiju.

Tuča u Gospiću padala je prije dva dana:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije